Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИТА ЛИ СЕ ШТА

ОВА књига је отворила Пандорину кутију: Теорија да је ХИТЛЕР ЖИВ опстаје до данас! (ФОТО)

Идеја да Хитлер није извршио самоубиство, већ је побегао са супругом, први је јавности представио маршал Георгиј Жуков.

1621510791_Capture.PNG
ФОТО: Депозит
Oglas

Жуков је ту информацију поделио на конференцији за штампу 9. јуна 1945, по налогу совјетског лидера Јосифа Стаљина.

Хејвуд је књигом "Беркут", из 1987. године, отворио Пандорину кутију са темом Хитлерове праве судбине.

Од тог тренутка се по новинама пише о теоријама завере по којима је Хитлер преживео бункер и да живи негде у Аргентини.

Прочитајте још: Колико су ЗАРАЂИВАЛИ Достојевски, Толстој и Пушкин ? Истина ће вас ИЗНЕНАДИТИ!

Први роман на ту тему био је "Беркут" (1987) од аутора Џозефа Хејвуда, који је класична прича о потери, ловцима и прогоњенима, која супротставља два елитна тима - оба храбра, сналажљива, психички јака и потпуно посвећена свом циљу, свесна да ће само победник преживети. 

Прочитајте још: Књиге које можете прочитати за ЈЕДАН ДАН: 8 ремек-дела која ће вас оставити без даха!

Након ове књиге, многи аутори су кренули да пишу о овој теми и да истражују шта се тачно десило.

Делује да је ово тема која не може да се исцрпи, пошто фасцинација људи теоријама о Хитлеровом бегу не престаје да јењава.

Радња књиге

Радња је смештена у период непосредно након пада Трећег рајха. Ова књига супротставља немачког пуковника и руског војника из тајне организације. Немац Гинтер Брум, добио је наређење да Фирера безбедно извуче из Немачке са преосталим ресурсима, док је Василиј Петров, Рус, од Јозефа Стаљина добио наређење да ухвата Хитлера са благом и доведе га у Совјетски Савез. 

Хејвуд се у књизи служио чињеницама за које тек треба да се, са аполутном сигурношћу, утврди да су фикција.

Главна информација из ове књиге се тиче начина на који се Хитлер извукао из бункера. Хејвуд даје теорију да је уместо Хитлера, убијен његов дублер.

Теорија завере или нешто више?

У свом роману, Џозеф Хејвуд је створио крајње убедљиву и важну причу, а оно што је чини још интересантнијом је то што је заснована на чињеницама за које тек треба доказати да су фикција.

Декласификовани документи ФБИ садрже низ наводних виђења Хитлера, заједно са теоријама његовог бекства из Немачке. ФБИ наводи да се подаци у тим документима који се односе на бекство и тврдње о томе да га је неко видео не могу проверити.

Прочитајте још: Најбогатији европски деспот био је СРБИН! (ФОТО)

Такође, декласификовани документ ЦИА од 3. октобра 1955. године наглашава тврдње самопроглашеног бившег немачког СС војника по имену Филип Цитроен, да је Хитлер још увек жив и да је „из Колумбије отишао у Аргентину око јануара 1955.“

Уз документ је приложена наводна фотографија Цитроена и особе за коју је тврдио да је Хитлер; на полеђини фотографије написано је „Адолф Шителмајер“ и 1954. година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas