· · Коментари: 0
љубимац

Пет начина да покажете ПСУ колико га волите: Овај језик ће раумети

Власници паса знају да их њихови љубимци воле, иако то не изражавају на исти начин као што то чине људи.

1618147867_Depositphotos_139188276_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Недавно истраживање је растужило љубитеље паса када је показало да већина њих не воли да их се грли. То не значи да пси не уживају у пажњи и љубави. Покушајте да им покажете своју оданост на језику који могу да схавте.

Прочитајте још: Да ли ваши љубимци ВИДЕ свет црно-бело или у бојама? Ево како то изгледа из псеће перспективе

Погледајте их дубоко у очи

Доктор Брајан Харе, професор Универзитета "Дуке", објаснио је да кад пас зури у свог власника, тада га заправо "грли очима". То не значи да би требало да гледате у очи било ког пса! Контакт очима и даље се у многим ситуацијама сматра изазовом или претњом. Али свом љубимцу покушајте да погледате у очи када сте мирни и када се опуштате. Говорите тихо, нежно га помазите и одржавајте контакт очима. Према Брајану ти мирни тренуци подстичу ослобађање окситоцина у псећем мозгу - истог хормона који везује мајку и дете, пише Индеx.хр.

Ослоните се на њих

Не само фигуративно, већ физички притисните део своје тежине на свог пса. Не до те мере да се осећа спутано, него само мало да покаже да му верујете. Да ли вам се икада пас ослонио на задњи део ногу док сте радили нешто у кухињи? То је врста загрљаја код паса! Покушајте да му узвратите на исти начин.

Подигните обрве
Јапанско истраживање из 2013. показало је да пси подижу обрве - посебно леву - када виде своје власнике. Кад су их непознати људи поздрављали, пси који су учествовали у истраживању показали су далеко мање активности на лицу у односу на то када угледају своје власнике. Што више активности лица покажете када поздрављате свог пса, то ће више знати да су вољени. Ако можете, подигните једну обрву, најбоље леву. Ваш пас ће се заиста осећати посебно

Нека спавају с вама

Научник са универзитета "Еморy", Грегори Барнс деценијама је проучавао псећи мозак користећи МРИ. Према његовом истраживању, спавање с човеком је крајњи знак љубави и поверења које наши пси могу да осете јер су тада најугроженији.

То такође показује да нас сматрају чланом свог чопора. Ако имате правила о забрани пса у кревету, покушајте да се склупчате на софи или поду неколико минута сваки дан како бисте му показали своју наклоност.

Прочитајте још: Док девојчица гледа цртаће, пас јој држи стражу: Ево шта значи бити прави пријатељ! (ВИДЕО)

Само будите своји

Током свог опсежног истраживања др Барнс је открио да је власницима можда понекад тешко да открију шта  њихови пси мисле, али они дефинитивно немају исти проблем с читањем људских осећаја! Ако је ваша љубав према псу искрена, они то већ знају само слушајући ваш глас, посматрајући говор тела и поступке. Зато само наставите да радите оно што радите и ваш пас ће вас наградити показујући наклоност на своје посебне начине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.