· · Коментари: 0
БИЉКЕ КОЈЕ СЕ СТАРАЈУ САМЕ О СЕБИ

Пет НЕУНИШТИВИХ биљака за вашу башту: Мирне душе крените на одмор! (ФОТО)

Ако се питате шта ће бити са вашим биљкама када одете на одмор, не брините, ове биљке се саме старају о себи!

1621240351_madeira-213222_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

1) Аукуба

Аукуба је зимзелени грм који је једноставан за одржавање. Лишће је шарено, зелено-жуте боје, споро расте и не захтева често орезивање. Идеална је биљка за све који су често одсутни због посла.

2) Нана

Ниједна биљка није издржљива попут нане. Њу и да желите, не можете да искорените из дворишта. Ова  биљка може се повратити после сваке ситуације, било да је недовољно заливање или прскање хербицида. Ако не планирате да своје двориште претворите у фарму нане, држите је у саксији, како би била под контролом. Уколико је у саксији, захтева чешће заливање него кад је посађена у дворишту.

Прочитајте још: Овај раскошан цвет је ОМИЉЕН у народу и цвета у невероватним бојама! (ФОТО)

3) Лириопа

Позната и као мајмунска трава, лириопа пружа зимзелену боју, сезонске цветове и бобице на јесен и зиму. Овај покривач истиснуће коров и може се проширити и попунити гола места без вашег напора. Само га посадите на месту где вам не смета да се шири или будите спремни да га орезујете.

4) Бамбус 

Украсни бамбус добро се сналази у сеновитим деловима дворишта, близу куће или ограде. Многе врсте бамбуса могу нарасти прилично високе, што их чини идеалним биљкама за живу ограду која ствара осећај приватности. Имајте на уму да су неке сорте бамбуса инвазивне и да их треба гајити у контејнерима како би се спречило њихово ширење.

Прочитајте још: Ова биљка цвета ИСКЉУЧИВО ноћу и омиљена је током ЛЕТА због свој опојног мириса! (ФОТО)

5) Зечије уши 

Названо зечије уши због меканог, плишаног лишћа, ово издржљиво вишегодишње цвеће украсиће вашу башту по ивицима или као покривач. Иако се углавном узгаја због лишћа ниског раста, у пролеће се појављује високи љубичасти цвет. Једном засађено, зечије уво захтева мало одржавања. Као и код свих цветница, најбоље је да осушене цветове откинете, да би биљка боље напредовала, али она ће бити здрава и ако то не урадите и наставиће да се шири.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.