Oglas
· · Komentari: 0
BILJKE KOJE SE STARAJU SAME O SEBI

Pet NEUNIŠTIVIH biljaka za vašu baštu: Mirne duše krenite na odmor! (FOTO)

Ako se pitate šta će biti sa vašim biljkama kada odete na odmor, ne brinite, ove biljke se same staraju o sebi!

1621240351_madeira-213222_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

1) Aukuba

Aukuba je zimzeleni grm koji je jednostavan za održavanje. Lišće je šareno, zeleno-žute boje, sporo raste i ne zahteva često orezivanje. Idealna je biljka za sve koji su često odsutni zbog posla.

2) Nana

Nijedna biljka nije izdržljiva poput nane. NJu i da želite, ne možete da iskorenite iz dvorišta. Ova  biljka može se povratiti posle svake situacije, bilo da je nedovoljno zalivanje ili prskanje herbicida. Ako ne planirate da svoje dvorište pretvorite u farmu nane, držite je u saksiji, kako bi bila pod kontrolom. Ukoliko je u saksiji, zahteva češće zalivanje nego kad je posađena u dvorištu.

Pročitajte još: Ovaj raskošan cvet je OMILJEN u narodu i cveta u neverovatnim bojama! (FOTO)

3) Liriopa

Poznata i kao majmunska trava, liriopa pruža zimzelenu boju, sezonske cvetove i bobice na jesen i zimu. Ovaj pokrivač istisnuće korov i može se proširiti i popuniti gola mesta bez vašeg napora. Samo ga posadite na mestu gde vam ne smeta da se širi ili budite spremni da ga orezujete.

4) Bambus 

Ukrasni bambus dobro se snalazi u senovitim delovima dvorišta, blizu kuće ili ograde. Mnoge vrste bambusa mogu narasti prilično visoke, što ih čini idealnim biljkama za živu ogradu koja stvara osećaj privatnosti. Imajte na umu da su neke sorte bambusa invazivne i da ih treba gajiti u kontejnerima kako bi se sprečilo njihovo širenje.

Pročitajte još: Ova biljka cveta ISKLJUČIVO noću i omiljena je tokom LETA zbog svoj opojnog mirisa! (FOTO)

5) Zečije uši 

Nazvano zečije uši zbog mekanog, plišanog lišća, ovo izdržljivo višegodišnje cveće ukrasiće vašu baštu po ivicima ili kao pokrivač. Iako se uglavnom uzgaja zbog lišća niskog rasta, u proleće se pojavljuje visoki ljubičasti cvet. Jednom zasađeno, zečije uvo zahteva malo održavanja. Kao i kod svih cvetnica, najbolje je da osušene cvetove otkinete, da bi biljka bolje napredovala, ali ona će biti zdrava i ako to ne uradite i nastaviće da se širi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas