· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Постоји само ТРИ типа ПРИЈАТЕЉА, да ли препознајете ваше?

Сродна душа, ментор или ваша супротност, кога сте одабрали за најбољег пријатеља?

Depositphotos_136892514_xl-2015.jpg

Истина је да људи којима смо окружени имају одређени утицај на нас. Да ли сте се запитали кога би требало да пустите у свој живот како бисте ишли правим путем и пружили максимум?

Прочитаје још: Наталија је РУСКИЊА која се са петорицом синова преселила у Србију! Деци на ране ставља чили, а за то постоји ДОБАР РАЗЛОГ! (Фото)

Стручњаци кажу да постоје три типа људи које би свакако требало имати у животу:

Ментор
То може бити члан породице, професор, пријатељ... Неко на кога треба да се угледате. Таква особа је вероватно старија од вас, мудра, са већим животним искуством које ће несебично поделити с вама. Ту је да вас подстакне, подржи и инспирише.

Свако треба да има особу на коју се угледа.

Реч је о односу ученика и учитеља, а највећу корист од тога има ученик. Али и искуснији могу понешто да науче од млађих. Ако се неко такав још није појавио у вашем животу, наставите да радите на личном развоју и усавршавању, а он ће бити ту у правом тренутку.

Прочитајте још: Пушење, слана храна и стрес - три су највећа непријатеља жена: Можете их се решити уз помоћ биља

Сродна душа
У животу срећете људе за које имате осећај да их познајете целог живота. Неки их називају сродним душама. То су особе које су се нашле на вашем животном путу, одлично се разумете и на истом сте духовном нивоу. Неко ко има сличну енергију као ви.

Сродна душа није увек љубавна веза.

Сродна душа не значи нужно романтичан однос са супротним полом. Реч је о људима са којима сте дубоко повезани. Чим их упознате, осећате се пријатно у њиховом друштву. Као да сте срели неког кога дуго нисте видели.

Прочитајте још: Ових десет особина имају само фаталне жене

Ваша супротност

Мада супротности могу да доведу до несугласица, такве особе улазе у ваш живот с разлогом, како би вам рекле шта треба да радите. Њихове поруке нису “лепо упаковане”, јер би вас то одвратило од онога што би требало да чујете у одређеном тренутку.

Ваша супротност је неопходни здрав разум.

Неки их зову противтежом која настоји да избалансира ствари. Људи који су ваша супротност даће вам снагу када сте слаби или обрнуто. С њима се нећете увек слагати, можда ћете често имати сасвим супротне ставове, али не доживљавајте то лично. Њихова улога је да вас подстакну да постанете најбоља верзија себе.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.