· · Коментари: 0
ОПРЕЗ

Психотерапеут поручује женама: НИКАДА не улазите у везу с мушкарцем који ово ради

Готово сви људи које партнер злоставља кажу како је у почетку све било савршено, апсолутно предивно. Ођедном је настао шок – почело је злостављање.

1610963727_Depositphotos_201048630_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Психотерапеут и саветник за односе Стивен Инг открио је женама једну ствар због које би, ма колико заљубљене биле, требало да одустану од озбиљног односа с мушкарцем. 

У својој колумни за "Псyцхологy Тодаy" каже како не би требало излазити с мушкарцем који показује и најмање знакове агресије и злостављања.

Прочитајте још: Ове реченице СИНГЛ људи никако не желе да чују

Знакови који претходе физичком злостављању
Презриви поглед, колутање очима на сваку вашу реч, понижавање, критиковање свега што радите, напетост која се осети када ту особу додирнете... Ови знакови можда се чине као безопасни, али неретко претходе физичком злостављању. 

- Погледајте око себе. Видећете пуно насилних веза у којима не бисте хтеле да будете. Готово сви људи који су злостављани у вези од партнера кажу како је у почетку све било савршено, апсолутно предивно. Ођедном шок – почело је злостављање. У почетку вербално и психичко -  истакао је Инг.

Поанта љубави је осећај сигурности који имате поред вољене особе, а не супротно. 
Фото: Депозит

Прочитајте још: Када сте под стресом погледајте прву особу и урадите ОВУ ствар: Нестаће као руком однет!

- Треба моћи дисати. Не смете се осећати злостављано и понижено. Каткада људи ове ствари виде након дужег времена. У том случају, колико год били везани за ту особу, требало би да прекинете однос - нагласио је Стивен.

 За овакве ствари оправдања нема, а ситуација може само бити све гора и гора, тврди стручњак и саветује да се што пре удаљите од таквих људи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.