Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЕСО

Ролована прасетина је празник за очи и стомак (РЕЦЕПТ)

Ролована прасетина је укусна када је топла, али је дивна и као хладна.

1620209006_Depositphotos_231260350_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ово је савршен рецепт за запослене домаћице које, када испеку месо, могу да га служе уз други прилог наредних неколико дана.

Прочитајте још: Превише витамина Д увек изазива аритмију, бубрежну болест и оно најгоре

Састојци:

  • роловано свињско месо (један већи комад)
  • 30 мл маслиновог уља
  • кашика млевене паприке
  • чен белог лука
  • кашика меда
  • кашичица мајчине душице
  • со, бибер
  • шоља црног вина

Прочитајте још: Да ли сте знали да превише НИЗАК УНОС МАГНЕЗИЈУМА значајно повећава ризик од ДИЈАБЕТЕСА? Ево како да то спречите...

Припрема:

Направите маринаду за роловано месо, тако што ћете у чинији помешате све зачине, додајте маслиново уље, уситњен бели лук, ставите мед и промешајте. Припремљеном маринадом добро утрљајте месо са свих страна, чак и испод мреже којом је причвршћено. Ставите у фрижидер да одстоји око два сата, а пре печења месо треба да одстоји 30 минута на собној температури. Затим га пребаците у тепсију, сипајте црно вино и покријте алу-фолијом.

Пече се пуних два сата на 160 степени.

Пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око два сата. Затим скините фолију, па пеците још 10 минута на јачој температури, док месо не добије златну корицу. Пре сервирања скините мрежу и исеците на парчиће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas