· · Коментари: 0
РЕКОРД

"Ролс-Ројс" пише историју

Са 5.125 возила надмашена 2018. за невероватних 25 одсто

P90362675_highRes_ghost-zenith-collect.jpg

Компанија "Ролс -Ројс"" испоручила је рекордан број аутомобила у 2019. , највише у својој 116 година дугој историји.

Аутомобили ове енглеске компаније, под управом немачког "БМВ" прошле године су усрећили чак 5.152 купца из више од 50 земаља света (један је продат и у Србији), што је раст од невероватних 25 одсто у односу на 2018.

Прочитајте још: БМВ улаже више од 30 милијарди евра до 2025!

- Овај резултат продаје је наставак успешне приче из претходне године. Док славимо овај податак о броју продатих возила помало смо и забринути због нашег кључног обећања купцима: да ћемо сачувати ексклузивитет. Јасно је да смо поносни на чињеницу да смо увећали продају за 25 одсто на годишњем нивоу - каже генерални директор "Ролс-Ројса" Торстен Милер - Захтеви из целог света за нашим СУВ возилом "кулинан" (представљен и на Сајму аутомобила у Београду), су највише допринели овом рекордном успеху.

Први човек компаније сматра да ће и у 2020. њихов први задатак бити да сачувају наслеђе,које подразумева врхунски квалитет и интегритет, али и да ће испунити и све захтевније жеље купаца широм планете.

Продаја "Ролс-Ројса" је расла широм света, а у компанији из Гудвуда су посебно задовољни чињеницом да је потражња расла и у њиховим традиционално, највећим тржиштима. Северна Америка је задржала статус највећег тржишта "Ролс-Ројса" и скоро сваки трећи аутомобил је испоручен на ово, кључно тржиште.


Друго место по потражњи за луксузним аутомобилима овог бренда држи Кина у стопу птраћена са Европском унијом. Одлични резултати постигнутио су и у Русији, Сингапуру, јапану, Аустралији, Катару и Кореји.

Прочитајте још: Да ли је водоник гориво будућности? Тојота је прешла шест пута од Земље до Месеца и назад и доказала да ЈЕСТЕ

Модел "фантом" је задржао орео најтраженијег модела компаније док је, у првој години откако се налази на тржишту "кулинан" надмашио и најоптимистичнија очекивања произвођача. Први светски супер-луксузни СУВ је посато најбрже продавани нови модел у историји "Ролс-Ројса". У новембру 2019. комплетирана је и "dark, Black Badge" породица са моделом " Cullinan Black Badge" тако да су верзије "Ghost", "Dawn" и "Wraith" variants добиле млађег брата који је, показало се, постигао пун погодак.

У 2019. бележи се и крај продукције  модела ""Ghost" али кажу у овој компанији, већ се зна када ће стићи наследник.


Овај модел је иначе, са 11 година дугим "животним циклусом" постао најпродаванији у целој историји марке.

Нови модел стићи ће средином 2020. после чак пет година развоја!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.