Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗЕЉЕ

Ручак који лечи и подмлађује: Кисело зеље има минимум КАЛОРИЈА и максимум ЗДРАВЉА

Кисељак делује као благи диуретик, елиминише отрове и масноће, обилује витаминима Б и Ц, садржи јод који нормализује функцију штитне жлезде и бакар за бољи метаболизам

1626091831_Depositphotos_1970777_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ручак који лечи, а још и помаже у мршављењу, продужава живот и подмлађује организам... Да ли је ово могуће? Могуће је, ако додајете јелима тајни састојак - кисељак, односно кисело зеље.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Зеље је било коров

До пре 200 година Руси су сматрали ову биљку бескорисним коровом, а сада је скоро у свакој породици кисељак летња намирница број један. Од њега праве салате, супе, пите, уштипке...

Моћни антиоксиданс
Ова биљка је моћан антиоксиданс који штити организам од штетног дејства слободних радикала и продужава животни век.

Ова намирница не гоји него мршави , што звучи као фантастика, али када је у питању кисељак ово је апсолутна истина јер 100 грама ове биљке садржи само 22 калорије.

Има благо диуретичко дејство; серум у његовом саставу помаже да се елиминишу токсини и масноће, јод нормализује функцију штитне жлезде, а бакар побољшава метаболизам. Сви ови фактори поспешују брзи, али здрави губитак килограма.

Прочитајте још: Чаша ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ је боља од шаке лекова: Регулише холестерол, чува срце и убрзава метаболизам

Зеље је шампион у витамину Б

Док једете супу или салату од кисељака - не само да уживате у пикантном укусу него се и лечите. Кисело зеље је шампион међу намирницама по количини витамина групе Б, зато љубитељи ове биљке ретко пате од стреса, несанице, срчаних болести и дисфункције црева. Садржи пуно витамина Ц који јача имунитет, штити од вирусних инфекција и спречава анемију.

успорава старење
Руске лепотице обожавају кисељак јер он подмлађује кожу и косу и успорава процесе старења у организму. Мушкарци га такође воле јер побољшава полну функцију и стимулише рад тестиса.

Прочитајте још: 12 рецепата за чистија плућа: Липа и овас учиниће чудо

Лековито дејство кисељака

  • Побољшава варење
  • Лечи опстипацију (затвор)
  • Регулише лучење жучи
  • Помаже у зацељивању чирева и гнојних рана
  • Лечи стоматитис и упале у устима
  • Убрзава регенерацију коже

Прочитајте још: Чаша топле слане воде ПОДМЛАЂУЈЕ, пролепшава и лечи 7 болести. Ево КАКО се СПРЕМА

Маска против бора
Листове кисељака иситните у блендеру, додајте мало јогурта и витамина Е у капсулама. Све добро промешајте. Нанесите кашасту масу на лице и сачекајте 20 минута. Након тога исперите лице млаком водом.
  • Помаже у лечењу ангине
  • Спречава анемију
  • Избацује масноће и отрове из организма
  • Побољшава стање нервног система
  • Ублажава симптоме ПМС
  • Подстиче рад јајника и тестиса
  • Лечи хемороиде

Рецепти од зеља

Салата за мршављење

  • Свежи листови кисељака - 40г
  • Краставац - 100г
  • Ротквице - 5-6 комада
  • Барено јаје - 1 комад
  • Црни лук - 30г

Све састојке ситно исецкајте и помешајте. Додајте со, бибер, маслиново уље или јогурт, па добро промешајте.

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

Фото: Депозит

Купка против хемороида

Прелијте литром кључале воде 50 корена кисељака. Кувајте 3 минута, па оставите 2 сата да одстоји. Додајте овај чај у топлу купку и седите у води 15-20 минута. Примењујте овај рецепт свакодневно док проблеми не нестану.

Чај против затвора
Једну чајну кашичицу праха од корена кисељака прелијте са 300 мл воде. Кувајте 30 минута, охладите па процедите. Пијте 1 супену кашику чаја 3-4 пута дневно.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Лечење циститиса

Прелијте 500г свежих листова кисељака са литром кључале воде. Оставите сат времена да одстоји. Сипајте тај чај у каду са топлом водом. Седите у води 15-20 минута. Понављајте процедуру свакодневно.

Да бубуљице нестану

Једну супену кашику иситњеног листа кисељака помешајте са супеном кашиком цвета камилице. Прелијте биље чашом кључале воде и кувајте 5 минута Након тога процедите воду, а прохлађену смесу од биља ставите на лице. После 20 минута исперите лице млаком водом.

Прочитајте још: Чај од ЉУБИЧИЦА: Умирује грло и осип на кожи

Живот без стреса

Једну супену кашику иситњеног листа кисељака прелијте чашом кључале воде. Сачекајте 30 минута да одстоји, па процедите. Пијте 1/3 чаше чаја 3 пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas