Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега тела

СУВА КОЖА је чест проблем ЛЕТИ, обратите пажњу на ове ствари и можете РЕШИТИ ПРОБЛЕМ

Свува кожа се обично везује за јесен и зиму, али све чешће се овај проблем јавља и у летњим месецима.

1595498358_Depositphotos_3783950_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Проблем са сувом кожом значи и да је она склона иритацијама, попут црвенила, свраба, перутања, које осим што чине да кожа не изгледа репрезентативно, такође могу бити и јако непријатне. 

Све у свему, увек постоји решење, а  шта то треба да примењујете, а шта да избегавате у случају да имате проблем са сувом кожом тела.

Акценат је увек више на кожи лица, али не треба занемарити ни кожу тела иако је мање изложена спољним факторима!

Углавном, како би била мекана и нежна, за кожу је увек важно да има довољно влажности. У супротном

она постаје сува, што значи и могуће иритације, које смо већ поменули у уводном делу текста. Оно који имају суву кожу имају осећај затезања, а кожа је на додир сува и храпава, неретко склона и перутању. 

Услед чега долази до исушивање коже? 

Наиме, ћелије коже дехидриране и да се накупљају на површини, па осим поменуте храпавости, кожа уједно делује и старије него што јесте.

Пад имунитета, сув ваздух, неадекватна нега, туширање врућом водом, обратите пажњу на ове чиниоце!

Са сувом кожом тела могу бити повезани и неки упални процеси, пад имунитета, потом узрок сувоће могу бити спољни фактори - хладно време и сув ваздух, али и неадекватна нега.

Шта ми можемо да учинимо по том питању?

Козметика
 Препарати морају бити хидрантни. Неки од пожељних састојака јесу уреа, која има снажна хидрирајућа својства, потом уља за негу тела, нарочито уље авокада, коа и алоа вера. Даље, ту су и витамини А, Д, и Е, који су познати као антиоксиданси, што значи да кожу ослобађају негативних чинилаца који доприносе настанку упалних процеса. Креатин такође има повољна утицај у погледу суве коже тела, јер повећава њену еластичност, те смањује осећај затезања.

Прво о чему треба повести рачуна јесте избор козметичких препарата са којима наша кожа тела свакодневно долази у контакт, што су средства за туширање, креме, лосиони, гелови итд. Они никако не смеју бити агресивни, па би било добро да користите увек оне који су без алкохола у себи, и који су пх неутрални.

Посебно је важно обратити пажњу на следеће састојке, за које је и те како пожељно да се нађу у препаратима за негу коже тела, како због својих умирујућих тако и због хранљивих својстава.

Напослетку, морате да обратите пажњу на још неке навике у вашој свакодневној рутини. Никако не смете да се туширате топлом водом, јер ће то само додатно погоршати ствари и препорука је да и редовно примењујете пилинг, како бисте се решили мртвих ћелија коже са површине.

Све у свему, сува кожа тела захтева да јој се посветите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas