Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет ОСОБИНА самоуверених жена: Издвајају се од других јер никоме не глуме мајке и имају јасне ставове о важним питањима

Особине које самоуверене и независне жене разликују од осталих

1699527014_Foto-Shuttertsock-osobine.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Самосвесни и самоуверени мушкарци често истичу потребу за проналажењем партнера чија је врхунска особина независност. Међутим, често је права независност и испуњеност жене потпуно супротна фантазији или концепту који тражилац захтева. Напротив, такво размишљање постаје основа диференцијације жена које су дискриминаторне природе. Шта независна жена заиста значи у главама мушкараца? И по чему се она разликује од свих других жена? Нисмо ли сви независни појединци, са заједничким правима на развој и индивидуалност? Уосталом, ко одређује независност? А ако она не постоји, од чега заправо зависе друге жене? Запитајмо се, дакле, шта, према данашњим системима вредности, чини ту ретку, независну жену из мушке перспективе?

Не, можда је боље одговорити о врлинама жене која истински дише у ово доба потенцијалног напретка, која наставља да испуњава женске улоге које јој је друштво доделило паралелно и која, без обзира на мишљење мушкараца, произилази из сваке жене. 

Независној жени није потребан мушкарац или партнер да би се осећала испуњено

Многи мисле да желе жену са којом ће равноправно делити финансијске обавезе, уживати у тзв. економска и социјална једнакост. Али, притом, самостална жена не улази у везу да би је неко заштитио као рањиву срну, да би је обасипали комплиментима. Свесна је својих успеха, одрицања и труда. Не треба јој потврда. Њено интересовање за партнерски однос је потврда вредности друге особе – њеног разумевања једнакости. Не треба јој партнер. Она га жели.

Независне жене нису ничији старатељи или мајке

Бар не одраслој особи са којом ступају у везу. Не, то не значи да су хладне или да им недостаје емпатија, али нису психолошкиње, учитељ и једини ексклузивни „поправљачи“ партнера. Да, биће подршке када затреба, али њихова сврха није да брину о свом партнеру. Потребан им је партнер који зна како да то уради сам. Партнер који зна да ово није улога било које жене, већ његова лична одговорност.

Независне жене имају живот који припада само њима и имају право на њега

Наиме, пре појаве партнера граде односе, интересовања и контролишу своје време према сопственим потребама. Наравно, у вези се праве неки компромиси, али морају постојати и границе. Независна жена никада није подређена туђим потребама, нити од ње треба очекивати да то чини. Партнерства се односе на много дељења, али она нису њихова једина одредница. Дељење времена, активности и независности могу само да обогате однос, јер партнери добијају простор да остану не само са другима, већ и са собом. Онај ко то не разуме има потпуно погрешну перцепцију независности и изузетну потребу да контролише друге.

Независне жене имају јасна мишљења и ставове

Базирају их на свом искуству и знању које су упијале годинама. Никада неће тврдити да су искључиво у праву, али неће оклевати да декларишу оно за шта се залажу. Оне чувају своје право да се развијају и да таквим деловањем изнова формирају своје мишљење, али то морају саме да учине јер не дозвољавају да било ко на њих утиче на покровитељски начин. Бориле су се за свој глас, његову чујност у одјецима већине и знају колико је важно да будеш свој у јавности. Без сумње. Без страха.

Независне жене знају да њихова независност, нажалост, није дата

Оне то заслужују. То је производ рада, доживотног развоја који за њих никада не престаје. Не планирају да је жртвују нити да је икоме дају. Оне нису себичне. Оне су реалне и имају очекивања од других, као и обрнуто, и желе да се она испуне. Не задовољавају се просеком јер ни оне то нису. И никако, али никако нису нечији фетиш или идеја. Оне су стварне, присутне и тешко доступне. Не зато што су компликовани или уображени, већ зато што знају шта желе.

Уосталом, независне жене данас се претварају у нека митолошка бића да би постале само један од недостижних идеала. У стварности, ниједна жена није обична, неиспуњена, и апсолутно свака има потенцијал за срећу и успех. Само треба да то освестите у себи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas