Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ментално јаке жене сигурне у себе НЕ РАДЕ ОВИХ 5 СТВАРИ: Шта оне никако неће дозволити себи?

Проверите да ли спадате у ову групу

1683023324_shutterstock_180729815.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Менталну снагу градимо кроз живот пролазећи кроз разна искуства и ситуације. Иако нам се чини да нас многе од њих сломе, већина нас јача. Подмукла понашања могу уздрмати наше здравље и срећу, па је због тога важно држати равнотежу и контролисати емоције како не бисмо себе доводили у тешке ситуације нарушавајући тако психу. Ментално јаке жене су препознатљиве. Многима можда делују безосећајно, али је чињеница да су оне временом научиле да управљају својим емоцијама и животом како би лакше превазилазиле неуспехе и ишле ка циљу. Ево шта оне никада не раде.

Не разговарају саме са собом

Често многи од нас поткопавају себе на најсуптилније начине. Можемо бити толико велики самокритичари да више и не примећујемо колико себе вређамо неким критикама. Такође, мало нас би дозволило да разговара са другима на начин на који често разговарамо са самим собом. Посматрање начина на који причамо сами са собом је важно за наше ментално здравље, а ментално јаке жене дају све од себе да разговарају са собом као са пријатељицом. 

Не размишљају о прошлим грешкама

Велика је разлика између размишљања о порукама које смо извукли из грешака и размишљања о њима, односно поновном проживљавању бола. То нас само слаби, сматрају стручњаци, а, с друге стране, размишљање нам омогућава да из неуспеха извучемо неку мудрост и да направимо промене које нас воде ка успеху наредни пут.

Међутим, превелика анализа прошлих грешака може учинити да се изгубимо и заглавимо у оптуживању. Ментално јаке жене знају да је фатална грешка убијати себе у појам претераном анализом. Опраштање себи, учење лекције и наставак даље је најбоље што може учинити за себе.

Не пуштају да их страх надвлада

Страх је сасвим природна ствар и саставни је део живота. Одређена количина те емоције постоји да нас чува и потпуно одсуство може бити ризично. Неки страхови су добри јер нас држе под контролом, међутим, други могу да нас спутавају за многе прилике и покушаје. Ментално јаке жене нису победиле страх, али су се помириле да он постоји. Оне су у стању да преиспитају свој страх и да га објективно посматрају. Оне га држе на "сувозачевом месту" и не допуштају да постане покретачка снага у њиховом животу, преноси Хакспирит.

Не упоређују се са другима 

Вероватно се свако барем једном у животу упоредио са неким другим у ономе што је постигао или како му је у животу, међутим, ментално јаке жене знају да треба то да "угуше" у старту. Ако се упоредимо с другима то никада није фер и никада нећемо бити довољно задовољни, што често доводи до осећаја недостатка и фрустрација. Уместо да будемо захвални на ономе што имамо, често смо фокусирани на друге и шта они имају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas