Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Течности за испирање уста могу смањити ризик од КОРОНА вируса, али постоји и ЛОША ВЕСТ

Научници са Универзитета "Боцхума" тврде да коронавирус могу спречити одређене комерцијалне течности за испирање уста

1597311013_Depositphotos_55320483_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Од редовног прања руку до ношења маске за лице, можете учинити неколико ствари како бисте смањили ризик од појаве коронавируса. Научници, такође, тврде да би испирањем уста могло помоћи и да смањите ризик од Цовид-19.

Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)

Прочитајте још:  Италијански часопис ПРЕДВИДЕО КОРОНУ: још 1962. године писао о СОЦИЈАЛНОЈ ДИСТАНЦИ 2022. године!

Фото: деспоситос

Током експеримента, узето је осам различитих течности за испирање уста, који су доступни у апотекама.  Свако испирање уста било је помешано са вирусним честицама у лабораторији, као и ометајућом супстанцом да би се створио ефекат пљувачке у устима. Потребно је 30 секунди мућкања течности у устима. Резултати су показали да је свих осам течности ефикасно смањило оптерећење вируса, а три од осам течности за испирање уста су толико ефикасна да се после 30 секунди мућкања није могао открити вирус.

Иако је ово свакако обећавајуће, научници истичу потребу за даљим истраживањима. Мућкање водом за испирање уста не може се инхибирати производња вируса у ћелијама, али може у кратком року смањити вирусно оптерећење одакле долази највећи потенцијал за инфекцију, усне шупљине и грла - а то би могло бити корисно у одређеним ситуацијама, на пример код стоматолога или током медицинске неге пацијената са короном.

Међутим, стручњаци који нису били укључени у студију упозорили су да мућкање и испирања уста није довољно да вас заштити од Цовид-19

Прочитајте још: "Крв ће тећи у потоцима, ПАДАЋЕ СЕ ОД ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ, а кроз БЕОГРАД ће проћи људи у ЦРВЕНИМ КАПУТИМА"

Марк С. Волф, декан Стоматолошке школе Универзитета у Пенсилванији, каже да вирус није само у устима и да хемикалија за уста није толико ефикасна, јер она не улази у плућа, тако да када кашљемо, поново ће нам се плућа пунити шлајмом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas