Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕГИСТРАЦИЈА

Возила без катализатора могу да се региструју и после 5. јула: Ево до када је продужен РОК

Многи су се плашили да неће моћи да региструју аутомобил после 5. јула, јер им је украден катализатор.

1623224687_Depositphotos_381290208_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Нашим возачима је, у просеку, возни парк стар 17 година, па су се плашили од ступања на снагу новог "Правилника о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима". Правилник је донет пре три године, а примена је требала да почне 5. јула ове године.

Прочитајте још: ПРАВИ САВЕТИ! Како се користи КЛИМА У КОЛИМА: Чим стартујете аутомобил, укључите клима уређај

То би значило да ће се се са улице уклонити сва возила која емитују штетне гасове. Таквих је у Србији  око 800.000 возила.

Возила без катализатора могу да се региструју још две године

Краду због жичице платине
Највећи број катализатора украли су сакупљачи секундарних сировина. Украдени су готово са свих возила којима су се налази споља, код ауспуха.

Међутим, после побуне возача који возе аутомобиле који загађују ваздух, примена новог Правилника је одложена још две године. Одахнули су и власници техничких прегледа јер ни после пет година многи нису били спремни да раде по новом Правилнику.

Србијом вози најмање милион опасних возила

"Примена одредби из Правилника које се односе на кочнице, на уређаје за одвођење и регулисање издувних гасова (мерење издувне емисије, обавезност поседовања катализатора) и друге биће одложене на период од најмање две године", потврдила је Агенција за безбедност саобраћаја Србије.

Прочитајте још: Данас их зову ОПАСНОСТ на путу, а некада су се власници овог белог аута поносно ШЕПУРИЛИ

То значи да ће измене и допуне Правилника о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима, омогућити грађанима да и даље региструју возила која загађују ваздух под непромењеним условима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas