Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фризура

Враћа се СТЕПЕНАСТА КОСА: Пристаје свима, а овај ефекат желимо

У нову сезону улазимо са новим (старим) трендом фризура.

1600415533_Depositphotos_267933794_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Оштро сеченим крајевима косе је дошао крај и званично је дошло време да још једном прихватимо слојевито шишање – степенаста коса седа на престо!

Али шта то значи?

За разлику од толико других стилова и техника фарбања косе, степенаста коса изгледа потпуно другачије на свакоме, у зависности од тога како сте ошишани или који вам је тип косе.

– Код ове фризуре најчешће је најкраћи степен косе на врху главе и око врха, а затим су праменови све дужи како би се добило на текстури – каже фризер Андрев Бартон.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Врхунски водич за облачење: Ево шта НЕ ТРЕБА да носите и у којим ситуацијама

Без обзира да ли је ваша коса пикси дужине, до струка, коврџава или равна, слојевито шишање даће јој волумен и потпуно нови фазон, објашњава фризер Паул Едмондс из Лондона.

– Слојевито шишање помало личи на вајање. Оно помаже у промени облика косе која се распоређује на место које желите да нагласите. Све зависи од облика и структуре костију лица и типа косе.

Одлична вест је да је степеновање погодно за сваки тип косе иако је опште мишљење да није добро за тању косу. Људи се плаше да ће степенаста коса управо то да нагласи. Међутим, Бартон каже да нема потребе да будете забринути.

Прочитајте још: Колико често треба да ПЕРЕМО КОСУ? Ево шта кажу стручњаци, објаснили шта још ПОГРЕШНО радимо

– Истина је да ако желите да имате степенесто ошишану косу мората да уклоните део ње, међутим, стратешко шишање нагласиће места која треба и само ћете изгледати лепше – објашњава фризер са којим се слаже његов колега:

Фото: Депосит

– Свако може да носи овај тип фризуре. Ради се само о томе како се шиша. Слојеви су ту да коса постане “живахна”. Многи су забринути и да ће имати превише кратке праменове, али то није случај овог пута – каже Едмондс.

– Слојеви косе се шишају тако да буду много мање драстични у поређењу са онима које смо видели седамдесетих и осамдесетих година – додаја фризер.

Прочитајте још: Направите КОД КУЋЕ: Маска од КУРКУМЕ против АКНИ и ОЖИЉАКА

Са дужим слојевима коса изгледа природније и добијате онај рашчупани ефекат за којим сви жудимо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas