· · Коментари: 0
ИГРИЦЕ ИЗ ПРОШЛОСТИ

Три СТРАНИЦЕ са којих можете скинути старе игрице БЕСПЛАТНО

Најватренији играчи знају десетине платформи са којих могу преузети бесплатне најмодерније верзије игрица, али мали број њих може да вас упути на wеb локацију са које можете преузети старе PC игре.

adult-1822559_960_720.jpg
Фото: Pixabay

У свету мноштва модерних игрица и пополарних надоградњи оних најпопуларнијих, многи играчи увек имају један посебан наслов за који их везују најлепше успомене и најбољи сати проведени за џојстицима и конзолама. 

Прочитајте још: Прекратите време у изолацији: Доносимо вам три најбоље БЕСПЛАТНЕ игрице

Данас постоји много платформи за бесплатно играње најмодернијих игрица, али је релативно мали избор платформи на којима су доступне бесплатне старе PC игре. Када кажемо бесплатне, пре свега мислимо на бесплатно преузимање неких већ заборављених игрица.

Прочитајте још: Конзола прототипа Nintendo PlayStation продата за - 300.000 долара!

У наставку доносимо три најбоље wеb странице преко којих можете бесплатно преузети старе игре.

Abandonia

Abandonia је регистар напуштеног софтвера или игара који је посвећен класичним DOS играма. Abandoniaware наслови су игрице којима су истекла ауторска права или их издавачи више не подржавају. Након неколико неактивних година, Abandonia је прерасла у једну од водећих wеb локација са којих можете преузети своје омиљене игре. Abandonia тренутно садржи око 1.100 игара за преузимање са више од 870.000 чланова.

Прочитајте још: Ово се први пут дешава: Препоручује се да што више играте игрице код куће

Games Nostalgia

Games Nostalgia садржи стотине игара које су се нашле на тржишту између 1985. и 1995. године. Ова wеb локација је једноставна за употребу и омогућава истраживање игрица по жанровима, ознакама, популарности. Games Nostalgia пакује сваку игру у властити емулатор који је доступан за Windows и MAC оперативни систем. Тиме Games Nostalgia уклања све непотребне кораке који су иначе потребни да би се играла омиљена стара игра. 

RGB Classic Games 

RGB Classic Games садржи широк распон класичних DOS игара, претходно необјављених наслова па чак и неких модернијих ДОS наслова. Ова страница је посвећена очувању класичних игара за рачунаре, као и олакшавање играња на модернијим системима. Игре можете претраживати помоћу жанра, оперативног система, називу компаније, тренутном правном статусу и години издавања. Такође, можете играти значајан број наслова на онлине емулатору.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.