· · Коментари: 0
КОМПЈУТЕРИ

Питање за НОБЕЛОВУ награду: Како одвикнути ДЕТЕ од ИГРИЦА? Предлажемо ТРИ УСПЕШНА НАЧИНА

Дете морате на време одвикнути од играња игрица на телефону или компјутеру, јер навученост узич да школу, дружењем агресију...

1602148517_piksabej.jpg
Фото: Пиксабеј

Навученост на игрице може бити кобно по дете, упозоравају стручњаци. Најчешћа тематика игрица је насиље, а популарне су и оне путем друштвених мрежа - где вребају предатори.

Не покушавајте на силу. Будите радознали и питајте каква је то игрица, а онда предложите детету да прекине и радите нешто заједно.

Прочитајте још: Ако дете ПЛАЧЕ у туђим рукама - НАДРЉАЛИ сте! Под хитно нешто предузмите!

Разумно време?
Одредите разумно време за играње игрице током радног дана од једног сата. На мобилном телефону и краће. И будите доследни

Када стичу зависност?

Игрице највише воле да играју млађи од 10 година и тада најбрже стичу зависнсот. Ово нарочито важи за дечаке. Прво гледају друге како играју, а онда се и сами укључе. Игрице подижу хормон стреса и деца брзо постану жртва адреналина.

Ништа не може да се мери са адреналином који деца осете док играју "пуцачине" и то је крај.

Прочитајте још: ОСАМ тајни МОНТЕСОРИ васпитања: Најважније је ТРЕЋЕ ПРАВИЛО, да ли га ви примењујете?

То је крај, јер ништа не може да се мери да овим узбуђењем. Дакле, пре него што осети повишени адреналин морате да реагујете, јер једина замена може да буде одлазак у забавни парк, спорт попут пинг-понга или пеинтбол. Нажалост, деца која играју игрице нису добра у моторичким спортовима и неће уживати у њима.

Дете које игра игрице нема друштва, јер му не требају

Понудите другачију забаву

Деци која играју игрице не требају дургари. Деца која играју игрице то раде јер немају друштво, па уколико је то из оправданих разлога поклоните му више пажње и времена. Понудите му занимљивије садржаје попут фудбала, пецања, вожње кајака, јахања коња, стрељаштва...

Прочитајте још: Деца су вам НЕМОГУЋА? Ови трикови ће вам помоћи да смирите њихову АГРЕСИВНОСТ

Лоше оцене и ноћно играње

Када дете које игра игрице почне да добија лоше оцене немојте га кривити, јер је већ касно. Ова деца касније одлазе на спавање, а многи се буде током ноћи и играју игрице да то родитељи не знају. Видео игре подстичу агресивност и ова деца не праве јасну границу између реалности и маште. Деца која играју игрице обично немају много пријатеља и на томе морате ви порадити. Пронађите пријатеље који имају децу истог узраста и подстичите дружење. Наравно, у природи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.