Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИТО БИЉЕ

За ране ЧУВАРКУЋА, а за прекомерно ЗНОЈЕЊЕ ова биљка

Кожа је нарочито осетљива ле­ти, али осим скупих медицин­ских и козметичких препарата, одлично дејство имају и лековите биљке.

1597918725_zalfija1.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Једна од њих је чуваркућа, која посебно помаже код кожних обољења.

Прочитајте још: Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

У листовима ове биљке, коју готово свако до нас има на тераси или башти, налази се слузави сок са умиру­јућим ефектима, који делује тако што расхлађује кожу.

Мали и лековита Фото: А.М.

Дејство чуваркуће је нешто слабије него код алоја вере али одлично лечи огреботине и мање ране на кожи а посебно оне које споро зарастају.

Најбољи и најједно­ставнији начин за употребу је да лист засечете и стави­те га на рану или проблематични део коже.

Да ли вас мучи прекомерно знојење? Жалфија!

Уколико имате про­блем са прекомерним знојењем, које се нарочи­то појачава током лета, услед великих физичких напора и излагања сунцу, а затим "бега" у хладови­ну, онда вам овакви дани тешко падају.

Скувајте литар чаја од жалфије и решићете многе проблеме Фото: Пиксабеј

Неретко се то појачава услед емоци­оналних и психолошких криза, када смо напети, узбуђени, забринути... Или када имамо проблем са гојазношћу. Да бисте бар мало олакшали себи и спречили прекомерно знојење, испробајте не­колико практичних са­вета.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

  • Редовно депилирајте предео испод пазуха.
  • Уместо дезодоранса користите антиперспи­рант и мењајте га на сва­ка три месеца јер тело временом постаје имуно на одређене састојке.
  • Користите антибакте­ријски лосион, а не кла­сичан сапун.
  • Избегавајте газирана пића, слаткише и зачи­њену храну, јер оне узро­кују појачано знојење.
  • Носите гардеробу од природних материјала.
  • Обавезно пијте дневно око литар свеже припремље­ног чаја од жалфије.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas