· · Коментари: 0
ДЕТОКС

Ко једе ЦРНО грожђе ДОБРО СПАВА, а ко чисти кожу ОВИМ третманом има ЛЕПО ЛИЦЕ

Грожђе не садржи холестерол, али утиче на стварање доброг холестерола ХДЛ. Грожђе се препоручује деци, старијим особама, реконвалесцентима, свима, осим дијабетичарима!

1597666917_Depositphotos_224191576_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Грожђе садржи антиоксидансе и делује природни тоник организма, који одлично утиче на мозак, чиме успорава старење и спречава деменцију.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Како одабрати свеже грожђе
Када се протресе бобице не смеју да отпадају са грозда.

Црно грожђе је нарочито здраво и током лета треба га јести што чешће због калијума, мангана, витамина Ц, Б1 и Б6, али и обиља биљних влакана, калцијума и гвожђа. Истраживања су показала да црно грожђе повећава ниво мелатонина, хормона неопходног за добар сан.

Прочитајте још: Разлози због којих УЈУТРУ треба ПИТИ ВОДУ

Како одабрати суво грожђе?
Светло, жућкасто грожђе има такву боју због третмана сумпор диоксидом или лошег сушења. Грожђице не смеју ни да буду "сјајне", јер су хемијски третиране. Органске грожђице су без сјаја, наборане, не превише мекане, али ни тврде. Зрна су очувана, неоштећена. Најбоље су грожђице с "репићима" - главних показатеља природности сувог грожђа.

Осим што освежава, грожђеје и лек за чишћење крви, лечи упалне процесе, регулише варење, уклања масних наслага, уклањање реуматских тегоба и кожних алергија.Свежи сок садржи многе лековите састојке, па представља одличан чистач јетре, који помаже и при избацивању уринске киселине из тела.

У Русији лети раде детоксикацију грожђицама.

У Русији се примењује поступак чишћења и детоксикације грожђицама, коју сматрају једним од најефикаснијих метода опоравка организма и ослобађања од хроничних болести и токсина. Отуда је јасно да је чиста јетра - здравље, виталност, енергија, леп изглед и добро расположење.

Дијета грожђем се држи 20 дана, а једе се два килограма црног дневно.
Винско сирће је лековито
Смирује дијареју и крварење. Од винског сирћета се спремају облози, јер чисти кожу и отвара поре, поспешује циркулацију крви и организам је отпорнији на болести.

Грожђе је фантастично и за дијету, која се држи 20 дана. Препоручено је да се једе највише два килограма грожђа дневно, боље црног јер чисти организам од разних токсина. Не само што скида вишак килограма већ и регулише варење и апетит. Уз грожђе, остала храна која се уноси у организам не сме да буде немасна и лагана.

Прочитајте још: СИТИ, а МРШАВИ: Пробајте ПАЛЕНТА ДИЈЕТУ која траје 4 дана

Вино као најзначајнији производ од грожђа који, такође, представља добар антиоксиданс који штити крвне судове и срце. Повећава и ниво естрогена, делује бактерицидно и успорава деловање вируса.

 
Бело је укусније, али је црно здравије Фото: Депозит

РЕЦЕПТИ:

Анемија

У два литра сока од црног грожђа стави се 200 г сувог лишћа коприве, остави да стоји 24 сата, а затим се пије по чашица, свако јутро на празан стомак и увече пре спавања, током дужег раздобља.

Третман за лице
Чиста вата се натопи белим вином па премажу лице и врат. Након двадесетак минута третирана места се исперу млаким чајем од камилице. Бело вино је одличан освежавајући лосион.

Против акни

Једна кашичица уситњеног, сувог, непрсканог листа винове лозе кува се 10 минута у 2,5 децилитра воде. Остави се да се охлади, процеди и пије три пута дневно између главних оброка. Пије се месец дана, а по потреби се терапија поновља након краће паузе.

Средство за чишћење јетре од сувог грожђа

 

Пола шоље сувог грожђа се стави у хладну воду, поклопи и остави да стоји 15 минута. Добро се исперу под млазом воде, па сипају у шољу прокуване, охлађене воде.

 

Третман се понавља једном недељно.

Суво грожђе треба да стоји у води 24 сата. Следећег дана се, пре доручка, попије течност и поједе суво грожђе. После тога се легне најмање два часа и преко стомака држи термофор или флаша топле воде на десној страни стомака.
Поступак се понавља једном недељно читавог месец дана, а после пола године поново.

Прочитајте још: Уместо на зубе ПАСТУ намажите на ЖУЉ и решите се МУКА!

Сок је укусан Фото: Депозит

РЕЦЕПТ ЗА СОК

Састојци:

  • 5 кг црног грожђа
  • 2кг кристал шећера
  • 5 кесица лимунтуса
  • 2 литра воде
  • 5 стаклених флаша

Припрема:

Опере се грожђе и скине са петељки. Зрна се самељу или изблендирају. Грожђе се сипа у велику шерпу, дода се шећер и лимунтус, добро измеша, покрије се шерпа и остави 24 сата уз повремено мешање. После 24 сата у шерпу се дода вода и кува се око десетак минута.

Док је сок врућ, процеди се кроз газу или пасирку и сипа у стерилисане и загрејане флаше, које се добро затворите. Флаше се ушушкају у ћебе и када се охладе чувају се на хладном и тамном месту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.