Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА РУКУ

Зими је потребна додатна нега коже руку, ЕВО И КАКО можете направити природне препарате кући

Без одговарајуће заштите, кожа зими постаје груба, храпава и испуцала

1670245539_shutterstock_1258403494-ruke-nega-.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

У зимском периоду, кожа наших руку константно је изложена неповољним спољашњим утицајима који доводе до њеног појачаног сушења. Стање наше коже као и косе, додатно се погоршава услед изложености ветру, наглим променама температуре, и ниској влажности ваздуха.

Поред редовне неге руку, у свој ритуал можете да уврстите и природне препарате који ће вашим рукама пружити додатну негу. То могу бити специјалне маске, комерцијалне или направљене кући, које садрже активне састојке чија је улога да хране и хидрирају суву и осетљиву кожу.

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: БРЗА ПУНЂА у опуштеном стилу, по узору на познате светске звезде: Фризер Ким Кардашијан, показује КАКО (ВИДЕО)

Да бисте у овом неповољном периоду године сачували деликатну кожу својих руку и одржали је гипком, меком и хидрираном, довољно је да пратите свега неколико корисних савета:

– Маску за руке припремите од једне кашике меда и исто толико маслиновог уља. Нанесите смесу на мокре руке па навуците пластичне рукавице. Оставите да смеса делује око пола сата, па онда исперите млаком и на крају хладном водом. Не заборавите после маске на руке да нанесете квалитетну хидрантну крему.

– За изразито суве руке, направите маску од маслиновог уља, једног жуманцета и мало лимуновог сока. Мешајте док се смеса не уједначи, па је нанесите на руке. Држите је око 15 минута, потом је исперите прво млаком, па хладном водом и намажите одговарајућом кремом.

– Хидрантну маску за руке направите од пола банане, кашике меда и две кашике павлаке. Када је нанесете, умотајте руке у пластичну кесу или целофанске рукавице и држите тако што дуже, ако можете и сат времена, па их тек онда оперите топлом водом. Одмах ћете да приметите промене на кожи ваших руку које ће бити меке, нежне и свиленкасте на додир. 

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Направите маску од бадема за сваки тип коже: За хидратацију и блистав тен (РЕЦЕПТ)

Хидратантну крему морамо наносити више пута у току дана за максималне ефекте (5–6), па су мала паковања за ташну веома погодна како би се крема увек нашла при руци. Поред тога, крему увек треба утрљати у заноктице, као и на нокте, јер се и они једнако суше у току зиме.
 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas