Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕРЕШЕНО УБИСТВО

Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Један од најмистериознијих злочина у Београду између два светска рата било је убиство ексцентричне богаташице Драге Митрићевић. Случај до данас није решен.

1602161628_bogatasica.jpg
Фото: Треће око и приватна архива
Oglas

Почетком 1933. године Раде Поповић, начелник Одељења београдске криминалистичке полиције, добио је задатак да реши случај нестале београдске мултимилионерке Драге Димитријевић Митрићевић.

Драга Митрићевић Фото: Треће око

Вест о богатој рентијерки којој се изгубио сваки траг брзо се проширила. Следећих дана странице престоничке штампе пуниле су приче о истрази, али и о несталој богаташици која ни са родбином није говорила.

Прочитаје још: Зашто дајемо ПОКОЈНИКУ 40 дана? Фантомски ДНК доказује ПОРЕКЛО човека које ће многе УПЛАШИТИ

У питању је била најбогатија Београђанка у историји, позната по параноји и ескцентричности. Становала у кући од 2.000 квадрата у Улици краља Милана број пет са псима, кокошкама и гуском.

Најбогатија Београђанка свих времена пронађена је у подруму куће.

Јавност је 5. фебруара била шокирана вешћу да је Драга Митрићевић - убијена. Пронађена је у подруму куће, у прашини и мемли, испод гомиле сандука. Леш су унаказили пацови, а теме разбијено! Држала је чврсто туђ прамен ишчупане косе.

Прочитајте још: ДВЕ године су путовали до СРБИЈЕ, а када је дошла ЦРВЕНА АРМИЈА уништили су ОФИЦИРСКЕ униформе (ФОТО/ВИДЕО)

Под истрагом краљев двор?
Починилац је врло добро знао шта ради. Истрага је затим вођена у много праваца, међу осумњиченима се у једном наврату нашао и Драгин нећак Војислав Јовановић, а постојале су спекулације да је водила чак и до краљевог двора.
Некада отмена лепотица пребила је на сред Теразија мотком неверног мужа!

Митрићевићева је била удовица управитеља двора Карађорђевића и није имала деце. Била је ћерка Јована Димитријевића Митрићевића, управника београдске вароши и личног саветника кнеза Михаила, али и пријатеља једног од најбогатијих Срба тога времена Томе Вучића Перишића.

Прочитајте још: Знате ли зашто поштоваоци Достојевског купе каранфил и изађу на трећој станици, код манастира Александар Невски?

Петровић Фото: Треће око

Суграђани су је познавали по отмености и лепоти, све до тренутка када је дознала за мужевљево неверство. Тада је на сред Теразија је испребијала мужа мотком и избацила га из куће. Разочарана у мушки род и људе, повукла се у изолацију. Штедљива и промућурна, улагала је у некретнине и берзанске шпекулације, па се богатство умножило!

Светски медији су писали о милионерки са једном хаљином...

Ових дана се у књижарама појавила и књига "До виђења", први српски документарни трилер који се бави управо чудним нестанком најбогатије Београђанке свих времена.

Арсенал оружја
Страх да ће јој отети огроман новац прерастао је у опсесију. Имала је 12 оружја, од пиштоља до карабина и двоцевки, а један револвер је стално носила за појасом...

Прочтиајте још: По наређењу тајних сила ЦАР је ЖРТВОВАН: Црква тврди да су РОМАНОВИ убијени на РИТУАЛАН НАЧИН

-И светски су писали о нестанку чувене милионерке. Имала је некретнине, акције, предузећа, скоро половину акција Народне банке Краљевине Југославије, а остајала је дужна динар, два пекару преко пута куће, имала је само једну црну хаљину, шешир и блузу - каже Живојин Петровић, писац књиге о овом случају "До виђења".

Испитани су сви криминалци - без резултата!

Ухапшени су и испитивани сви тежи криминалци, међу којима и познати банкар-убица Михаило Марковић. У чаршији је као извршилац дуго био сумњичен и Алфред Грауер, тајни полицајац и човек за прљаве послове.

Прочитајте још: Када је ПУТИН сео на ОВУ СТОЛИЦУ сви су знали да ће бити први човек РУСИЈЕ (ФОТО)

Розенштајн Фото: Треће око

Пошто криминалистичке методе оног доба нису дале конкретне резултате, престоничка Кривична полиција одлучила је да прибегне необичним решењу. Тих дана је у Београду боравио телепата Луј Розенштајн, који је као То-рама наступао у варијетеу. Радо се одазвао позиву полиције.

Млад, снажан, са ожиљком на бради, већ је у затвору!

- Када сам дошао у полицију, дали су ми цедуљу на којој је писало: 18-26. јануар 1933. У томе моменту нисам знао у чему је ствар. Неколико тренутака доцније сам рекао да се ради о убиству богате старице. Прецизирао сам датум: 23. јануар у седам сати увече - рекао је Розенштајн за новине.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Затим сам описао цео догађај: убица, млад, снажан човек, на левој страни лица, од уста ка бради један ожиљак. Злочин је извршио тупим гвозденим предметом. Затим је однео у подрум и закопао у углу, набацивши старе сандуке и јастуке. Убица је после отишао у малу кафану и састао се са неком женом.

Обдукциони налаз Фото: Треће око
Убица је "лопов џентлмен" који прво шармира богату даму, а онда је - опљачка!

Још веће изненађење изазвала је његова тврдња да се убица већ налази у рукама власти, а фотографија у датотеци полиције. Полицајци су То-рами дали на увид фотографије и одмах је показао на једну.

То је била слика Ивана Коломана Рајтера, који је 1934. осуђен на десет година робије због више разбојничких дела. Познат као "лопов џентлемен'', јер су жртве биле београдске имућне даме које је шармирао, дружио се и затим их пљачкао.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Рајтер је на саслушању признао да је познавао Митрићевићку и често одлазио код ње, али не и да је извршио злочин.

Убица је брат директора Београдског сајма
Споменик "До виђења"!
На Новом гробљу стоји велики споменик са две речи: "До виђења". На Драгиној сахрани, иако није имала пријатеља, било је око 10.000 људи и сандук од ораховине, украшен златом и дијамантима, тежак 450 килограма.

Коломан Рајер је, иначе, био рођени брат предратног комунисте Јаше Рајтера, Титовог пратиоца и дугогодишњег послератног директора Београдског сајма. Сам Иван Коломан Рајтер је октобра 1940. пуштен на слободу, због доброг владања.

Жикицу Јовановића Шпанца је прославио случај

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

Текст о ангажовању телепате у истрагу, који је "Политика" на 9. страни објавила 6. августа 1936. године, написао је Жикица Јовановић. Он је наредне године отишао у Шпанију где је учествовао у грађанском рату, а 7. јула 1941. године пуцњима у Белој Цркви је дигао устанак у Србији. Он је избачен из "Политике" јер је продао фотографије о истрази београдске богаташице конкурентском дневном листу "Време"...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas