Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
упозорења

Знаци који упозоравају да он има проблема са алкохолом!

Поражавајући су подаци који говоре о томе колико жена (и деце) постане жртва насиља у породицу, у којој је присутан проблем у виду алкохола.

1608387065_Depositphotos_213401852_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Танка је граница између једне чаше вина током недељног ручка и свакодневног испијања велике количине алкохолних пића. У највећем броју случајева људи се препуштају алкохолу када не могу да се изборе са свакодневним проблемима. У њему привидно виде спас и то им је довољно док тону ка дну. Како би на време открили да ваш партнер има проблема са алкохолом доносимо вам данас јасне показатеље на које треба да обратите пажњу:

Занимају га само догађаји у којима је укључен и алкохол

Први знак упозорења је онај који искључује све друге врсте догађаја у животу вашег партнера осим оног на ком се послужује алкохол. Ако он са вама одбија да иде у биоскоп, у позориште, у једноставну шетњу крај реке а при том бира спортску утакмицу, ноћни бар и сл, то је зато јер зна да ће на датим местима сигурно бити алкохола.

Прочитајте још: Доручак код деце је најважнији оброк, а ево и зашто

Користи алкохол као средство за решавање проблема

Његово понашање је знатно другачије неко пре
Ако се његово понашање према вама у великој мери мења када пије, то је јасан знак да алкохол њиме управља. Ово може додуше ићи у два смера. Може постати агресиван и нападан, што се у већини случајева догађа, а може бити и врло емотиван и склон самокритикама.

Ако је њему потребан алкохол при свим стресним и важним ситуација у животу, то је још један јасан показатељ да је ваш вољени на добром путу да постане алкохоличар. Оваквим особама алкохол помаже да забораве на проблеме, иако оне сматрају да ће им дати храброст да се суоче са њима.

Има одличну толеранцију на алкохол

Колико је алкохола потребно да прође кроз вене вашег партнера, да би он изгледао припито? Ако је одговор много, замислите онда колико је потребно да би био видно пијан. Што особа више пије, то је њена толеранција на алкохол већа, и са сваким новим даном њој је потребна мала али значајно већа количина од јучерашње, што дугорочно доводи до великих проблема.

Прочитајте још: Колико смо зависни од МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА: Истраживања кажу да је слична оној од цигарета

Не можете да водите нормалан разговор

Када особа има проблем са алкохолом, све о чему размишља када је трезна је како да набави алкохол. У том погледу неће га много занимати шта ви имате да кажете по питању других важних ствари у животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas