· · Коментари: 0
КРАЉЕВСКЕ ТАЈНЕ

Знате ли зашто Дајана није носила "Шанел": Тајна је у испреплетаним словима њиховог лога

Модни утицај принцезе Дајане ни после њене смрти не јењава, а целу причу везану за модну кућу Шанел, покренуо је тим који снима филм "Спенсерс"

1619459525_dajana.JPG

Наиме,  глумица Кристен Стјуарт која тумачи лик принцезе Дајане, требала је да понесе црвени винтиџ капут модне куће “Шанел”, а онда је цела прича за тајну два слова Ц изашла на видело.

О стилу принцезе Дајане увек се пише и говори, а посебно због филмова и серија које се последњих месеци баве њеним ликом и делом.

Често је промовисала британске дизајнере, а обожавала је и одећу с иностраним потписом, па је радо носила брендове као што су “Версаче” и “Москино.” Кад је прошле недеље на друштвеним мрежама осванула прва фотографија Кристен Стрјуарт у улози покојне принцезе Дајане, коју глуми у надолазећем филму “Спенсер”, многе је обожаватеље лејди Ди привукао избор костима.

На фотографији Кристен носи црвени винтиџ капут модне куће “Шанел” и црни шешир с тилом, а тај стајлинг је омаж на онај који је принцеза Дајана носила на божићној миси 1993. године, у доба кад је размишљала о разводу од принца Чарлса.

Кристен Стјуарт, која у фиму глуми Дајану у том кључном раздобљу, амбасадорка је модне куће “Шанел,” па не чуди што је костимографкиња филма “завирила” у архиву те славне модне куће како би пронашла црвени капут управо из тог периода.

Ипак, фанови који помно прате све у вези покојне принцезе приметили су како је “Шанел” необичан избор из два разлога – Дајанин капут на миси није био “Шанел,” а она је имала изузетно компликован однос с том кућом и то из личних разлога.

За све је крива љубомора

Иако су јој се допадали модели које је дизајнирао легендарни Карл Лагерфилд, није јој се допадао – лого.

У снимљеним интервјуима који се могу чути у документарцу “Диана: Ин Хер Оwн Wордс”, који су доступни на Нетфликсу, Дајана се, између осталог, присећала како је једног дана угледала манжетне у облику дуплог слова Ц (логотоп куће Шанел) на рукавима свог супруга, принца Чарлса.

“Питала сам га – То си добио од Камиле, зар не? Он је одговорио – Да, у чему је проблем? То је само поклон од пријатељице. Ох, како смо се тада посвађали. Љубомора, чиста љубомора. И била је добра идеја, то са два Ц, но не тако паметна – испричала је Дајана.

У испреплетеним словима Ц, које означавају прва слова имена и презимена Коко Шанел, Камила и Чарлс препознали су прва слова својих имена, али Дајани се то није свидело, и зато јој је бренд Шанел био – одбојан.

Како пише британски Телеграф, више је Дајаниних модних сарадника изјавило како је Дајана говорила да не жели да носи лого куће” Шанел.”

-То су Камила и Чарлс, знаш? – рекла је једном свом стилисти.

Ипак, после неког времена, кад се њен развод привео крају и она се раскравила, те за једну посету Паризу 1997. године понела црвени дугачки капут куће “Шанел” како би одала почаст француским дизајнерима. Касније је носила и пастелне костиме са логом од којег јој се раније стезало срце.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.