· · Коментари: 0
ТАЈНЕ

МИСТЕРИЈА египатских гробница крије СТРАШНУ истину - ново откриће потпуно променило ТОК

Египтолози су дошли до закључка да већина гробница никада није опљачкана, јер нису ни биле гробнице, него портали.

Пирамиде никада неће престати да интригирају људе, а научници познати као "астроегиптолози" имају нову, подједнако шокантну, теорију о томе чему су служиле.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролиш

Легендарни Даникен Фото: Youtube/ screenshot Erich von Däniken Official

Већина пирамида и гробница у које су успели да уђу археолози биле су празне. Тутанкамонова гробница је једна од ретких у којој је сачувано благо и чини основу Египатског музеја. Због тога је до данас  на снази веровање да су их похарали пљачкаши. Да ли је стварно тако?

Шта ако гробнице нису опљачкане него су одувек биле празне?

Већина пирамида су огромне грађевине унутар којих се крију дугачки и уски ходници. Унутар њих се налазе празни гранитни ковчези. Једна од највeћих енигми су ковчези Серапеума.

Улаз Фото: Youtube / screenshot Euronews

Овај локалитет у Сахари је најпозантији по Зосеровој степенастој пирамиди, али унутрашњост под земљом је неупоредиво занимљивија. Наиме, пронађене су 24 гранитне гробнице  и све су биле празне. Једина тела која су се овде налазила били су мумифицирани бикови. Сваки од ових гранитних ковчега тежак је 70 тона. Гранит је, иначе, донет из Асуана.

Ковчези су тешки 70 тона и донети су из Асуана.

Ерих фон Даникен, легенда међу борцима који верују да су ванземаљци посетили Земљу, поставио је право питање: Како су померали гранитне плоче и уносили их под земљу? Такође, како су успевали да их провуку кроз уске ходнике под угловима?

- Шта ако то уопште нису биле гробнице, него су ове ковчеге користили за пренос тела - упитао се  Роберт Баливал, египтолог.

Гранитни ковчег Фото: Youtube/ screenshot Pukajay Productions
Крај 24 гранитних ковчега нађене су мумије бикова.

Древни Египћани су имали веома развијено веровање у загробни живот у којем је основна идеја да се после смрти прелази у нови живот. Египатска књига мртвих детаљно описује тај прелаз, а смрт и погребни обреди су припрема за одлазак у Озирисово царство.

Прочитајте још: Значајне историјске личности: Да ли знате ко су КРАЉЕВИ и КРАЉИЦЕ у картама?

- Мислим да су гранитне гробнице имале дубље значење и да су служиле као портал за сједињење и прелазак у други свет, односно спајање душе са другом димензијом - закључује Даникен.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.