Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СВЕЦИ

Чудо у Краљеву на Свету Петку: "Требало је дете да ти страда, ти си га заменила. Иди у цркву и запали свећу!"

Преподобна Мати Параскева обично теши и блажи ако јој указују поштовање и посећују њену цркву.

1603791355_122815193_363397884866098_5661878679272185665_n.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Векови пролазе, а прича о светитељки и даље надахњује срца верних. И снажи веру, враћајући нас, увек изнова, самој њеној суштини. Сви спасени испричали су исту причу, о жени у црном плашту.

Чудесна виђења Свете Петке (коју празнујемо 27. октобра) дешавају се и данас – светитељка помаже у болести и невољи, али и опомиње оне који греше. Многима је спасила живот и извела их на прави пут вере.

Познато је да је култ Свете Петке веома развијен у српском народу. Многе наше породице славе је као крсну славу (по бројности свечара у Србији ова светица заузима пето место – иза Светог Николе, Светог Јована, Светог Ђорђа и Архангела Михаила), баш као што су њеном имену посвећени и и бројни српски храмови у којима јој се верници обраћају молитвом за помоћ и спас у болести и другим животним неприликама.

Прочитајте још: ДАНАС СВЕЦИ ПОМАЖУ! Славимо Свету Ефимију - ЧУДОТВОРКУ! За спасење ИСПОШТУЈТЕ ОБИЧАЈ

Света Петка се верницима, према бројним прикупљеним сведочанствима, јавља не само у сну, већ и на јави, при чему је најчешће виде као “жену у црном” (док се Молдовласима јавља чешће у белој одећи). Она их Преподобна Мати Параскева обично теши и блажи ако јој указују поштовање и посећују њену цркву.

Фото: Депозит

Понекад им доноси вести о оздрављењу, али иступа и као весник пропасти и опомиње што крше пост петком или што раде недељом. Необична је и, на исти начин сачувана, прича из села Витановца код Краљева, која се ипак завршила срећно. Домаћица породице је изашла на пут да сачека аутобус којим је требао да стигне њен муж, да му руком махне да не излази из аутобуса нигде у селу, већ да пожури кући због неке обавезе. Био је празник. Чекајући аутобус деси се да на њу налети комби, одбаци је у страну и она остане да лежи контузована.

Прочитајте још: На данашњи дан и РЂА ПОСТАЈЕ ЗЛАТО! Данас погледајте у небо и пожелите ОПРОСТ од Бога за друге

Освестила се у болници, баш када је примала ињекцију. После одласка болничарке, остаде “жена у црном поред кревета”. – Требало је дете да ти страда, али ти си га заменила. Немој да тужиш возача који те је прегазио. Кад оздравиш, иди у цркву Свете Петке и упали свећу. Зашто си радила на петак? И зашто уопште радиш недељом? Кад је утонула у сан, болесница је видела унутрашњост цркве свете Петке и распоред икона на зиду. Када је изашла из болнице, отишла је у цркву свете Петке и то испричала старешини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas