· · Коментари: 0
СТОГОДИШЊАЦИ

ДЕКА МАРКО Манојловић у 103. години никада лек није попио: Ово је његова ТАЈНА дугог живота (ВИДЕО)

Супер дека почиње дан са "Вечерњим Новостима", жали се да је слух почео да га издаје и чека да га вакцинишу против короне.

1611511627_citasaPsom.jpg
Фото: А. М.

Марко Манојловић устаје рано, већ око 6 часова ујутру. Намести кревет, обучесе, умије и обрије. Сачека да му син донесе доручак и „Вечерње Новости“. Опере свој тањир и шољу и натенане чита „Новости“ до поднева. Дека Марко није само највернији, већ и најстарији читалац „Новости“.

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Рођен је 23. децембра 1919. године у Србобрану, у Аустроугарској. Школовао се у Сенти у Краљевини СХС. Гимназију је завршио у Краљевини Југославији. Дипломирао је грађевину у ФНРЈ. Оженио се у СФРЈ

Инжењер, уковник, доктор, изумитељ...
Пије воду Фото: А. М.

Усавршавао се у САД, радио је за Уједињене нације. Као грађевински инжењер изградио је ВМА, био је пуковник, а докторирао је медицину. Био је први добитник Теслине награде у СФРЈ. Заштитио је двадесетак патената, а последњи када је имао 89 година!

Последњи патент је заштитио у 89. години!

Каже да једино што га разликује од осталих људи је филтрирана вода. Наиме, никада се није бавио спортом и пазио шта једе, јер воли и слатко и месо. Међутим, деценијама пије искључиво филтрирану воду према патенту који је он осмислио.

Прочитајте још: Пут на Арктик, дечија играчка и СКАНДАЛ: Ово је прича о НАЈЧУВЕНИЈЕМ столу на свету

- Никада нисам био болестан, никакву операцију нисам имао, не пијем лекове. Моји родитељи нису били овако дуговечни, доживели су тек девету деценију. – каже дека Марко.

Дека Марко дан почиње са "Новостима" Фото: А. М.

Дека Марко мисли да је тајна дуговечности у умерености.

- Никада нисам пушио, пио алкохол, превише јео. Никада се нисам нервирао. Имао сам дивну супругу, доброг сина, имам унуке и праунуке. Имам све што човек може да пожели у животу – истиче дека Марко.

Имао је диван брак, никада се није нервирао...

Истина, са Милевом се оженио 8. децембра 1949. године у Петом округу, а то је данас Стари Град у Нушићевој улици. Добили су једног сина 1957. године – Владимира Манојловића који је био лекар специјалиста Ургентног центра. Владимир има сина Филипа, инжењера на деду, и ћерку Александру, вишу медицинску сестру. Дека Марко је, уствари, прадека, јер има Анастасиу и Константина.

Прочитајте још: Погледајте мало БОЉЕ овај БОДЕЖ, да ли видите нешто ЧУДНО?

Најстарији (Ново) Београђанин
Марко и Милева су се међу првима населили на Новом Београду. Прво су 1962. године живели у Париских комуна, а сада је у Блоковима. У Београду живи старија Београђанка од деке Марка, али је он најстарији Београђанин и уведљиво најстарији Новобеоргађанин!

- Имали смо диван брак, Милева је преминула пре две године, у 92. години и прославили смо „платинасту свадбу“ 70 година брака – истиче дека Марко.

Чита "Новости" уз наочаре и прати светску политику!

Осећа се добро, мада од прошле године не чује најбоље. Чита новине уз помоћ наочара и прати све што се дешава у свету. Иако га политика никада није занимала и успео је да изгради каријеру иако није постао члан КП, прати светска дешавања.

Прочитајте још: Нашминкао се, па извршио ГЕНОЦИД: Овај човек је знао да се ПРОМОВИШЕ и пре друштвених мрежа

- Пратим све што се дешава са короном, верујем нашим стручњацима и волео бих да добијем руску или кинеску вакцину, јер су оне најбоље за моје године. Обећали су да ће ме вакцинисати ових дана и да ће доћи код мене. Син ми је лекар и верујем у вакцину – закључује дека Марко.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.