· · Коментари: 0
СУДБИНА

Лекари су његове симптоме приписали стресу, а живот му је спасио – оптичар! (ФОТО)

Ова мајка испричала је како је рутински преглед очију њеног сина довео до хитне операције за коју верује да му је "спасила живот".

1616337752_Depositphotos_75472849_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Карен Вилијамс (58) из Ромфорда у Ессеxу била је са сином Марком (24) у пратњи када је он отишао на преглед очију само неколико дана након што су лекари у Хитној служби рекли да му замагљен вид, главобоље и зујање у ушима узрокује – вртоглавица.

Али када су оптичари приметили сенку на задњем делу Марковог ока, поновно је примљен у болницу, где је подвргнут 10-сатној операцији уклањања растућег тумора величине лимуна који му је захватио део мозга.

Прочитајте још: Плементи чин младића: Донирањем органа спасио живот најбољем другу (ВИДЕО)

Током свог осмонедељног боравка у болници, Марку је такође формално дијагностикован Аспергеров синдром, неуролошки поремећај који утиче на комуникацију и облик је поремећаја аутистичнога спектра.

Симптоме су приписивали стресу

Сада, након што се донекле опоравио и вратио на посао сакупљача колица у Асдију, Марк и његова мама Карен захвалили су особљу што му је спасило живот и позвали људе да редовно контролишу очи.

- Не могу довољно нагласити колико је важно да редовно обављате преглед очију без обзира на то колико година имате. Бићу вечно захвална оптичару и лекарима који су спасили живот мога сина - изјавила је мајка за Метро.

Прочитајте још: Родила се са МУШКОМ БРАДОМ: Родитељи су је искористили да се обогате на НАЈЈЕЗИВИЈИ начин (ВИДЕО)

Када је почетком 2020. Марк први пут почео да осећати главобоље и болове у врату и ушима, Карен је његове симптоме свела на општи стрес. До јуна су се Маркови симптоми погоршали, вид му се почео замагљивати и зујало му је у ушима.

Део тумора нису смели да дирају

- Лекари у Хитној нису претпоставили да је мој син имао споро растући тумор у себи - рекла је Карен. Младићу је дијагностикован споро растући средишњи неуроцитом – изузетно редак облик тумора на мозгу, који је био толико велик да му је стварао притисак, оток и заробљену течност у мозгу и утицао је на сва Маркова чула и нервни сустав.

Једном када је течност исцурила, симптоми су се повукли – јер је тиме био уклоњен за живот опасан притисак на његов мозак. А током његове операције почетком јула, хирурзи су уклонили већину тумора из Марковог мозга – у десет сати дугом процесу.

Прочитајте још: ЈЕЗИВО! Потрошио 35 хиљада евра како би изгледао као Инстаграм филтер (ФОТО)

- Тумор је био отприлике величине лимуна, а део који су оставили био је толико повезан с његовим нервним системом да је било превише опасно уклонити га. Било би више штете него користи да су уклонили све. Толико је нарастао да му је блокирао све функције, узроковао шум у ушима, замагљен вид, вртоглавице и утицао на његову равнотежу - открила је мајка.

Скоро се онесвестио под тушем

Упркос томе што је операција добро прошла, Марков пут до опоравка још увек није био готов. Провео је осам недеља у болници и током целога боравка није могао да разговара ни с киме, а због пандемије корона вируса нису били допуштене ни посете.

Марк, који је уживао у игрању видео игара када се напокон могао опорављати код куће, рекао је:

Прочитајте још: Једини снимак који постоји: Овако је изгледала Ана Франк пре Другог светског рата (ВИДЕО)

- У почетку је било врло застрашујуће, чак сам се једном скоро онесвестио под тушем. Не сећам се пуно тога шта се догађало, али сјајно је вратити се кући и сада се осећам пуно боље. Срећан сам што сам се вратио на посао - рекао је Марк.

Сара Линдсел, извршна директорка добротворне организације "Браин Тумор Цхаритy", након Марковог случаја послала је упозорење: "Сви који су се сусрели са дијагнозом тумора на мозгу знају колико је важно препознати симптоме што је раније могуће. Рано дијагностиковање је пресудно у лечењу ове болести.”

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.