Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Ови младићи имају чудну и ретку болест - говоре им да поседују "ДАР", али они плаћају високу цену за то (ВИДЕО)

Ова болест окривена је први пут 2007. године, а само неколико породица широм света болује од ње.

Oglas

Мушкарци из округа Рајсхахи у северном Бангладешу рођени су са једном чудном болешћу. Наиме, реч је о деформитету коже где ови младићи из породице Саркер немају отиске прстију.

Реч је о изузетно ретком генетском стању под називом адерматоглифија. Због овог стања они се сусрећу са многим препрекама у животу.

Прочитајте још: Наша позната певачица ПОГИНУЛА 3 месеца након судбоносног сусрета са баба Вангом: Једном реченицом јој наговестила ТРАГЕДИЈУ!

Не могу да имају ни СИМ картице
Оно што још представља проблем овој породици јесте и куповина СИМ картице, будуц́и да је влада Бангладеша увела закон којим се условљава куповина СИМ картица давањем и упоређивањем отиска прста са националном базом података. Без отисака прстију, Апу и Амал Саркер нису успели да добију сопствене СИМ картице, па тако користе картице које се воде на њихову мајку.

Наиме, неколико генерација мушкараца из породице Саркер се рађа са скроз глатким врховима прстију, што онемогућава остављање отисака као основно идентификационо средство.

Неке од последица њихове чудне урођености јесу такве да нису могли да добију возачку дозволу, а и углавном избегавају путовања јер страхују од контроле на аеродрому.

Прочитајте још: Има само 16 година, а урадила 100 пластичних операција: Вероватно се питате како изгледа ова девојка (ФОТО)

- Платио сам таксу, положио испит, али нису издали лиценцу јер нисам могао да дам отисак прста - рекао је недавно Амал Саркер за ББЦ. 

Они су ипак пронашли принудно решење за сналажење у савременом свету, па им је тако напредна технологија омогућила да добију паметну картицу скенирањем мрежњаче.

Амал је додао да приликом вожње мотоцикла увек носи са собом потврду о возачкој дозволи, али то му није помогло када га је полиција зауставила. Показао им је возачку дозволу и глатке врхове прстију, али су му на крају ипак написали казну.

Прочитајте још: Млада је младожењи поставила питање на венчању које је запањило све: Овакав одговор нико није очекивао (ВИДЕО)

Прва пацијенткиња откривена 2007. године 
Ова болест је релативно новија и позната је тек од 2007. године, када је Петер Итин, швајцарски дерматолог, открио младу Швајцаркињу која је имала проблема са уласком у Сједињене Државе, јер није имала отиске прстију. Лице јој се поклапало са пасошем, али врхови прстију били су савршено глатки па није могла да остави отисак.

Ово генетско стање је изузетно ретко и до сада је примећено у само неколико породица широм света. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas