Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Појео пужа голаћа, па завршио у ИНВАЛИДСКИМ КОЛИЦИМА: Наизглед безазлен изазов коштао га је живота (ФОТО/ВИДЕО)

Прича Сема Баларда из Аустралија имала је тужан крај

1672223199_sem-balard.jpg
Фото: Тwиттер/принстцреен/огбениимаyор
Oglas

- Пре него што скочите са крова у базен, или ако изазовете друга да поједе нешто глупо, само размислите о томе, јер то може имати најгоре последице - рекао је пријатељ Сема Баларда, младића који је имао обећавајућу будућност а која се променила у пакао због једног непромишљеног тренутка.

Наиме, Сем Балард је био рагбиста из Аустралије који је доживео бизарну и ужасну судбину након што је појео пужа на једној журци.

Сем је имао 19 година када се једног безазленог викенда 2010. са друговима опуштао уз вино у дворишту једне куће. Попили су мало више када је испред њих испузао пуж голаћ. Или под утицајем вина или из тинејџерског глупирања, Балард је изазван да поједе незваног госта, и он је заиста смазао мекушца и залио га вином.

Прочитајте још: Након вишемесечног дописивања, одважила се на пут од 4000 километара да би упознала ЧОВЕКА СВОГ ЖИВОТА: Оно што је уследило, оставило ју је у ШОКУ (ВИДЕО)

У почетку, ништа није осећао, али после неколико дана је почео да се жали на јак бол у ногама.Уследило је повраћањеи вртоглавица, а када се стање још више погоршало, уплашена мајка Кејти га је одвезла у болницу. Бојала се да је Сем наследио очеву болест, мултиплу склерозу. Лекари су јој рекли да то није случај, а Сем јој је шапнуо да је појео пужа.

- Ма не, нико се не би тако разболео од тога - уверавала је и Сема и себе Кејти. Али...

Убрзо је откривено да Сем Баларад у себи има паразита који иначе преносе пацови, али га могу имати и пужеви ако су у додиру са њиховим изметом. А паразит узрокује инфекцију мозга.

У вец́ини случајева, болест ових паразита изазива само благе симптоме, ако их уопште има, а вец́ина људи који се заразе опораве се у року од неколико дана или недеља. Међутим, постоје они ретки случајеви када су симптоми много озбиљнији, као што је нажалост био случај са Семом Балардом.

Прочитајте још: Језива случајност породице Михајловић: Број 19 пратио их је кроз генерације, а Синишина ћерка открила необичне детаље

Сем је затим упао у кому у којој је провео чак 420 дана, а када се коначно пробудио више није био исти. Некада перспективни спортиста, сада је живео у инвалидским колицима, и хранио се помоћу цевчица.

Његово лечење је било веома скупо, па је његова мајка основала фонд како би прикупила неопходни новац. Октобра 2017. Систем здравственог осигурања Аустралије (НДИС) им је смањио помоћ од 492,000 долара годишње на само 135,000 и чак је Кејти испала дужна држави.

Под притиском медија ова средства су јој враћена а НДИС је саопштио да је дошло до грешке. Кејти Балард се обрадовала што ће моћи да настави да лечи свог сина, који је показивао благи напредак и почео да помера руке, али то нажалост није потрајало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas