· · Коментари: 0
ПАНИКА

Обратите пажњу: У вашем телу можда живи паразит за ког ни не знате док болест не узнапредује

Први знак је лош апетит, натечене очи, свраб у носу или очима, главобоља, проширене зенице.

Depositphotos_209116888_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Симптоми паразита углавном су јасни, али могу бити и прикривени све док болест не узнапредује. Први знак је лош апетит, натечене очи, узнемиреност, свраб у носу или очима, главобоља, проширене зенице, затвор, дијареја.

Прочитајте још: Неуролози упозоравају: Глава боли и од аналгетика

Пантљичара је најчешћи облик паразита који напада људски организам. Реч је о пљоснатим црвима чије одрасле јединке изазивају и тешка обољења. Компликација је свакако способност овог паразита да се шири из стомака и може да нападне очи па чак и мозак. Пантљичара може да се настани и у јетри, где изази озбиљна оштећења.

Пантљичара је најчешћи облик паразита који нас напада

Други најчешћи паразит је такозвани велики метиљ. Реч је о пљоснатом црву који напада жучне канале и жучну кесу, некада и плућа, па и крвне судове човека. Изазива зачепљење жучних одвода и јетре.

САВЕТИ

Семе тикве

- Семенке тикве су једна од моћних намирница за спречавање и елиминисање цревних паразита. Грицкајте их сирове, сваког јутра на празан желудац и у току дана. А можете да припремите и напитак од 50 грама уситњених семенки тикве са чашом воде. Овај напитак можете засладити. Још једна опција је да семенке тикве самељете и да их као зачин додајете у свако јело.

Фото: Депозито

Бели лук

Бели лук има антибактеријска и противгљивична својства, јер је способан да уништи више од 20 врста бактерија и 60 врста гљивица. Бели лук садржи једињења алицин и ајоен, која помажу у убијању паразита и глиста.

Ананас у исхрани

Ако сматрате да у цревима гајите паразите, можете редовније укључити ананас у своју исхрану. Помаже разградњу протеина, што је и разлог зашто је пођеднако ефикасан у борби против пантљичара и глиста. Неколико комадића сировог ананаса дневно биће довољно.

Моћ кокоса

Лишће кокоса ефикасно убија паразите јер садржи лауринску киселину, коју тело користи за избацивање паразита. Ако је у питању само проблем са пантљичаром, можете комбиновати сок од кокоса. Саветује се да се не једе ништа најмање четири сата по конзумирању кокоса како би се постигли најбољи резултати.

Дечје глисте
У мноштву цревних паразита који могу да населе дигестивни систем детета најчешће су такозване дечје глисте, које могу да изазову озбиљније проблеме. Да би се дете инфицирало овом врстом паразита, нису потребни посебни услови, као ни директан контакт са животињама. Довољне су прљаве руке, или игра у песку где бораве кућни љубимци.

Сок бруснице

Сок од сирове бруснице у стању је да побољша одбрану против паразита. Редовно конзумирање овог сока поспешује киселост у цревима, што помаже у њиховом елиминисању. Иако је сирови сок од бруснице веома кисео, важно је имати на уму да не би требало користити шећер како би се засладио. Ово ће учинити да сок од бруснице буде мање ефикасан, јер паразитима треба шећер како би преживели.

Сок рена

Рен се ефикасно бори против паразита. Да бисте добили добре резултате, увек користите свеж рен и нарендајте га да можете да исцедите довољно сока. Можете додати кашику свежег рена у супу.

Прочитајте још: Никада немојте спавати након оброка, јер се у вашем организму стварају ОТРОВИ

Снага пелина

Ова украсна биљка ефикасна је у борби против паразита, јер садржи састојак који се зове абсинт. Ова материја даје пелину способност да се покаже ефикасним у тој борби. Можете узимати пелин припремљен као чај, као тинктуру или етарско уље.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.