· · Коментари: 0

ПОСЛЕ ПИТАЊА О ДЕДИ, ДЕВОЈЧИЦА ПОВРАЋАЛА: Очајна мајка испричала језиве детаље о сумњи на силовање детета (3)

Случај наводног силовања трогодишње девојчице из Новог Сада тресе целу Србију

1655727880_novosti.jpg
Фото: Архива Новости

У емотивној исповести мајка девојчице је рекла да се након свега налази у ситуацији да бивши супруг хоће да јој одузме дете.

Прочитајте још: Изгледа као дете, а има 19 ГОДИНА: Девојка РОЂЕНА БЕЗ БЕШИКЕ пати од ретке болести, али њен ПРКОС је задивио свет (ФОТО)

- Бившег супруга сам упознала током студентских дана, венчали смо се и живели смо у браку око 2,5 године. Из тог брака имамо једну ћерку. Од њеног рођења пуно тога се мења, он постаје хладан, емотивно дистанциран и незаинтересован за бригу око детета. Одваја се у другу собу, тамо једе и спава, престајемо да делимо и тањир и постељу. Са њених годину дана, почиње инсистирање да сам одводи дете код деде, притом је у претходном периоду потпуно био незаинтересован за њу и за бригу око ње - испричала је очајна мајка девојчице гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк код Јоване Јеремић.

- Пошто сам ја одбила да дам да однесе дете деди, сматрајући да то није прикладна ситуација за бебу, он је рекао да имамо два дана да се спакујемо и да напустимо кућу. Ми смо се спаковале и отишле код моје мајке, где и сада живимо. Убрзо након тога је поднео тужбу за развод брака, врло брзо је све било готово и добили смо модел по коме је он виђао ћеркицу - рекла је мајка.

Додаје да се тај модел интензивирао од њене треће године, када је почео да долази малтене сваки други дан.

- Негде у фебруару 2021. године почињу промене у њеном понашању. Ужасан страх, плакање, вриштање, ужасан страх у току ноћи. Почела је да тражи дуду ноћу и то годину дана након што је престала да је користи. Укинула је сама себи поподневно спавање, сама је изјавила да не жели да спава преко дана.

Плаши се кад неко куца на врата

- Покушавала сам да је успавам у поподневним часовима, али то није ишло. Боји се када неко закуца на врата, каже да ће је отети. Показује средњи прст, каже да је деда то научио. Прстима једне шакице направи круг, а прст друге увлачи и извлачи говорећи да је такође деда то научио - говори узнемирена мајка.

Мајка каже да када је купала и пресвлачила, девојчица је подизала карлицу, објашњавајући да се тако игра са татом и дедом, као и да је рекла да је код тате хладно, да је "голићко" и да је љута што тата неће да је пресвуче.

Како каже, у том тренутку, иако је покушавала да види шта је то тачно боли, то није могла. Додаје да је покушала да јој испере тај део, да види шта је боли, али како каже, то није било могуће.

- Када сам на крају ипак видела тај предео. Видела сам да је предео полног органа отечен и црвен, као и да има огреботину. Одмах сам звала бившег супруга, питала шта се тамо дешавало, на шта ми је он рекао да је дете код њега било весело и да није ништа приметио. Убрзо смо отишли и до лекара који је утврдио да се ради о механичким повредама. Сумњали су и на уринарне инфекције, бактерије и томе слично, али је анализама утврђено да нема ништа од тога - каже мајка, и додаје да је докторка на крају рекла да су у питању посттрауматске повреде.

Молила да не иде код оца

Каже да је девојчица вриштала и молила да не иде код оца и деде, као и да је тражила да мајка иде са њом. Објашњава како је девојчица тражила да се деда и тата полију сирћетом, које, како каже, она не воли. Додаје да се, када га је наредни пут видела, упишкила стојећи.

- Једног дана, на Велики петак, бивши муж је вратио кући видно узнемирену и тада је поново вриштала приликом уринирања. Поново је запомагала и тражила помоћ. Тада је први пут рекла: "Бако, помози ми, тата и деда су дирали пишу". Руком је показала то све тако што је трљала вагинални предео. Моја сестра је то све снимила и телефоном. Када сам покушала да му покажем тај снимак, није хтео да га гледа. Тада ми је запретио да никоме не показујем тај снимак јер ће ме прогласити лудим и да ће ми одузети дете - каже мајка.

Од пријаве полицији креће пакао

Даље објашњава да је одлучила да случај пријави полицији и каже да тек тада креће прави пакао.

- Питала сам ћерку зашто ми раније није рекла за то. А она је објаснила да јој је деда запретио да ће је ако каже однети од мајке и да је више никада неће видети. Да ће заувек бити са њима. Тада је рекла да су они добри, али да постоје отац и деда бебе Сандре који нису добри. Да је они дирају по гузи, да имају "дизалицу" и "рампу" и да је боцкају по окицама, образима, пупку, гузи, да беба Сандра повраћа и моли ме да чувам бебу Сандру. Како су ми објаснили, када се дешавају тако страшне ствари, мала деца измисле неког коме се уствари дешава то све ружно, да је то начин да превазиђу своју трауму - каже она.

Истиче да су по налогу тужилаштва били у центру за социјални рад, где је девојчица испитивана четири пута и каже да је током четвртог испитивања почела да повраћа након питања о деди, додаје да је почела да вришти, да затвара рукама уши, да плаче и како каже, тада је установљено постојање трауме у односу на деду.

- Радници центра су долазили да виде њено окружење, утврдили су да је топла и интелигентна, али када се помене отац, она би почињала да вришти поново. Ја њу и дан данас не могу да оперем. Она је данас научена да саму себе опере. Ево јутрос је плакала у сну, полу је отворила окице и питала ме да ли нема неваљалаца и зликоваца у нашем стану. Рекла сам јој да нема и да настави да спава - рекла је мајка.

Покренут поступак и против мајке

Она истиче да је против ње покренут кривични поступак за одузимање детета, такође и извршни поступак за недавање детета.

- Коначно сам се одлучила за вештачење приватно. Све је снимњено. У просторијама Центра је објаснила да деда и тата имају "рампу" и "дизалицу", да они са њима пљују на њу и да то јако смрди, у више наврата је говорила да је тата неваљао зато што неће да је пресвуче. Све је то речено и пред радницама Центра за социјални рад у Новом Саду. Док је она вриштала и плакала, објаснили су јој да је њен тата диван и да је донео дивне поклоне и да ће се играти са њим - рекла је она.

Како каже, раднице су је напале да је она са својом нервозом припремила дете за долазак ту, да се такви родитељи кажњавају, да не треба да плашим дете, да сам ја крива за све.

- Желим да кажем да иза своје сваке речи стојим својим животом, да имам аудио снимке свих посета Центру - каже она.

Одбачен кривична против деде

Каже да је против деде покренут поступак, али да је кривична пријава одбачена и да је тренутно под приговором.

Адвокат Ивана К. је рекла да је уложен приговор и да је случај тренутно на Вишем јавном тужилаштву. Додаје да је прикључено и вештачење из Основног јавног тужилаштва.

Прочитајте још: Била је код дечка, када је уследио пакао: У пожару јој изгорело ЦЕЛО ЛИЦЕ, ватрогасци су је СЛУЧАЈНО ПРОНАШЛИ (ФОТО)

- У том моменту Тужилаштво је имало доказе који им нису били довољни за степен вероватноће да би се покренула истрага, али се у међувремену дете отворило и види се озбиљна регресија код ње. Она креће чак и да муца. Све је то било достављено и Центру. Тако да са тим новим доказним предлозима, упућен је приговор - рекла је адвокатица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.