Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕПОЗНАЈТЕ ЉУДЕ ЧИСТЕ ДУШЕ: Постоји неколико сигурних сигнала

Идеја о чистој души може значити различите ствари различитим људима. За неке људе то значи бити отворен и љубазан, брижан и саосећајан. Другима је “чиста душа” повезана са духовношћу или чак религијом.

1698570320_1.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наша душа је суштина која нас чини људима. То је наше право ЈА испод свих маски иза којих се кријемо.

Многи људи мисле о томе као о суштинском и вечном делу нас који живи после смрти. Док нас животна искуства могу покварити или променити, овај део нас остаје чиста истина. Али које особине одређују чисту душу?

5 особина људи са чистом душом

1. Понизност и скромност

Ове две особине нас спречавају да се изгубимо у величини свог ега. Помажу нам да негујемо јаче и здравије односе са другима. Омогућавају нам да покажемо рањивост.

Упркос свим великим достигнућима које постижу, често ћете открити да најчистије душе у животу успевају да остану скромне.

2. Ви сте сила добра

Чисте душе негују позитивност, а не негативност. То не значи да су имуни на животне борбе – далеко од тога. Само желе да буду сила добра у свету, а знају да се против таме може борити само светлошћу.

То значи фокусирање на љубав, а не на мржњу. Они траже да разумеју, а не да окриве. Да осете саосећање уместо да осуђују.

Бити чиста душа значи да активно тражите добро у животу — и у ситуацијама и у људима.

3. Великодушност

Чисте душе су великодушне. Они радо деле оно што имају са другима, било да је то њихово време, енергија, љубазност или храна на њиховом столу.

Код давања и великодушности није ствар у материјалном давању. Неки од људи који највише дају на овој планети имају најмање. Више се ради о спремности да делите са својим ближњим. Да помогнете онима којима је то потребно. А добро је знати да је давање добро за вас, а не само за оне који примају. Истраживања су показала да се осећамо срећније и здравије, када дајемо, као и да побољшава наше друштвене везе.

4. Захвалност

Људи чисте душе могу изгледати најсрећније и најзадовољније. А једна од њихових тајни за култивисање овога је захвалност.

Захвалност је кључни састојак среће који нам помаже да видимо лепоту у свему око нас.

Уместо да се фиксирамо на оно што немамо – што може довести до дубоко укорењене фрустрације и незадовољства – захвалност нам помаже да се осећамо задовољно.

5. Верујете у једнакост

Људска друштва воле хијерархију. Неке поделе су експлицитне, а неке више имплицитне. А људи воле да наређују другима и да их етикетирају.

Али чисте душе не виде свет на овај бинарни начин. Не верују да су бољи или гори од било кога другог. Они не желе да да други буду испод њих и не задовољавају се тиме што други имају мање како би се осећали боље сами са собом. Чисте душе све наше различитости виде као срж нашег јединства.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas