Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОГА СМАТРАЈУ БУДАЛОМ И ШТА ЈЕ УСАМЉЕНОСТ: Јунгове речи које морате прочитати

Карл Густав Јунг, швајцарски психијатар, сматра се зачетником аналитичке психологије. Кроз проучавање несвесног, Јунг је у психологију увео нови термин – комплекс.

1708694868_Karl-Gustav-Jung-foto-Wikipedia-public-domain-Profimedia.jpg
Фото: Википедиа/јавно власништво, Профимедиа
Oglas

Карла Густава Јунга можемо назвати позитивним психологом и филозофом. У било којој неурози и депресији он је видео импулс за ширење свести.  Он је најпознатитји ученик познатог психолога Сигмунда Фројда.

Карл је такође био познат по својим цитатима. Неки од њих су:

1. Не задржавај оно што одлази од тебе, иначе неће доћи оно што иде према теби. 

2. Ако човек не разуме другу особу он ће тежити да је сматра будалом.

3.Најтежи терет који лежи на дечијим раменима је непроживљени живот њихових родитеља.

4. Усамљеност се не осликава одсутношћу људи око вас, већ немогућношћу разговора са људима о томе шта је за вас значајно или неприхватљивошћу ваших уверења

5. Ми тежимо у прошлост ка својим родитељима и напред ка својој деци, у будућност коју никад нећемо видети али о којој се желимо побринути.

6. Депресија је као дама у црном, ако је дошла код вас, не терајте је. Позовите је за сто, као гошћу и послушајте шта вам то намерава рећи. 

7. Све што иритира код других, може водити ка разумевању себе. 

8. Ако сте талентован човек, то не значи да сте нешто добили. То значи да можете нешто дати. 

9. То, чему се супротстављаш - опстаје. 

10.  Осуда не ослобађа, већ гуши. 

11. Ја нисам оно што ми се догодило, ја сам оно што сам одлучио бити.

12. Ми можемо мислити да у потпуности контролишемо себе.  Међутим, пријатељ нам врло лако може рећи о нама оно што ми не видимо. 

13. Здрав човек не мучи друге. Они који су мучени по принципу, претварају се у мучитеље.

14. Наша личност је део света који нас окружује и његова тајна је безгранична.

15. Тужна је истина да се човеков живот састоји од од склопа непромирљивих супротности, дана и ноћи рођења и смрти, среће и несреће, добра и зла. Ми чак и нисмо сигурни да ће једна превагнути над другом, да ће добро надвладати зло, а радост сузбити патњу. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas