· · Коментари: 0
САНОВНИК

Постоје различита тумачења: Шта значи када САЊАТЕ змију?

Сањање змије скоро за сваког човека представља ноћну мору или кошмар.

1637676841_shutterstock_1886880001.jpg
Фото: Sutterstock

Постоје разни сановници који дају различите интерпретације и тумачење снова са змијама, апознати психијатар Карл Густав Јунг је сањање змије тумачио на следећи начин.

За Јунга змија је представљала један од најснажнијих архетипова у човековој подсвести.

Прочитајте још: Постоји научно објашњење: Због чега сањамо да ПАДАМО и шта то заправо значи?

Када сањате змију прво је важно да протумачите шта она представља за вас, односно каква осећања изазива.

Запишите на папир емоције које се јављају када посматрате змију и све оно на шта вас на њу асоцира, и након тога потражите асоцијације и паралеле за змију у бајкама, легендама, религији, митовима.

Сав материјал који сте прикуплили из претходна два корака безвредан је уколико га не ставите у контекст целог сна и ваше животне ситуације у којој се сада налазите. Повежите га са питањима која вас тренутно муче, са ситуацијама које вас очекују у животу, са односима, атмосфером на послу и одговоре ћете сами открити.

Јунг је говорио да змија у сновима представља сукоб између ума и интуиције, па овај сан наговештава да је неопходно да успоставимо равнотежу, да истовремно слушамо свој унутрашњи глас, али и користимо снагу ума. 

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.