Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА УСПЕХА КОЈУ ЈЕ ПРАКТИКОВАО ЧАК И АЈНШТАЈН: Два сата недељно за ово морате одвојити

Алберт Ајнштајн је волео да сањари и замишљао је да се вози дуж светлосног зрака, а њему се зрак чинио смрзнут, што га је на крају довело до стварања познате теорије релативности.

1697350483_wax-figure-ga9a90d1eb_1280-750x430.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Чарлс Дарвин је такође практиковао ову методу и користио свој такозвани „пут размишљања“ да зарони у своје мисли и размишљања.

У наставку вам откривамо како можете пости драстичне промене у свом животу.

Ајнштајн је смислио „експерименте у глави“

Алберт Ајнштајн имао је пуно експеримената. На пример, за своју општу теорију релативности, он је спроводио имагинарне експерименте у којима је замишљао да се вози дуж светлосног зрака и у лифту који пада из свемира.

Његове најпознатије теорије, које су поставиле темељ модерне физике, биле су само део његове маште! Можемо следити Ајнштајнов пример и спроводити експерименте у сопственим главама, попут замишљања свих могућих опција и исхода одређене ситуације и питати себе: „Ако то учиним, шта ће се догодити?“

Пустите да вам ум лута

Одвојите више времена за себе – да се се зауставите, размислите и анализирате где се налазите у животу, схватите да ли сте задовољни својим циљевима и утврдите који су ваши будући планови – онда се препустите сањарењу. Можете бити продуктивнији када сте принуђени да се бавите нестандардним ситуацијама или ћете лакше стварати креативне идеје.

Поставите себи питања

Неким људима је сасвим нормално да проведу два сата на Фејсбуку, али издвајање 2 сата дневно за размишљање је превише. Ако сте и ви једна од њих, онда можете да урадите следећи тест. Узмите оловку и свеску и одговорите на неколико питања попут: „Које циљеве имам или нисам постигао?“, „Могу ли убрзати процес постизања својих циљева?“, „Да ли се осећам надахнутим?“ или „Где се видим у наредних 6 месеци?“

Два сата недељно одвојите за размишљање

Зат Рана, новинар, спровео је експеримент у коме је приказао „двочасовно правило“ засновано на навикама успешних научника и филозофа, и признао је да је тако постигао одличне резултате. Сваке недеље, проводио је 2 сата размишљајући. Касније је поделио да је ова техника заоштрила његов ум и да је само два сата недељно мала цена за постизање великог успеха.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas