Oglas
· · Komentari: 0

TAJNA USPEHA KOJU JE PRAKTIKOVAO ČAK I AJNŠTAJN: Dva sata nedeljno za ovo morate odvojiti

Albert Ajnštajn je voleo da sanjari i zamišljao je da se vozi duž svetlosnog zraka, a njemu se zrak činio smrznut, što ga je na kraju dovelo do stvaranja poznate teorije relativnosti.

1697350483_wax-figure-ga9a90d1eb_1280-750x430.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Čarls Darvin je takođe praktikovao ovu metodu i koristio svoj takozvani „put razmišljanja“ da zaroni u svoje misli i razmišljanja.

U nastavku vam otkrivamo kako možete posti drastične promene u svom životu.

Ajnštajn je smislio „eksperimente u glavi“

Albert Ajnštajn imao je puno eksperimenata. Na primer, za svoju opštu teoriju relativnosti, on je sprovodio imaginarne eksperimente u kojima je zamišljao da se vozi duž svetlosnog zraka i u liftu koji pada iz svemira.

NJegove najpoznatije teorije, koje su postavile temelj moderne fizike, bile su samo deo njegove mašte! Možemo slediti Ajnštajnov primer i sprovoditi eksperimente u sopstvenim glavama, poput zamišljanja svih mogućih opcija i ishoda određene situacije i pitati sebe: „Ako to učinim, šta će se dogoditi?“

Pustite da vam um luta

Odvojite više vremena za sebe – da se se zaustavite, razmislite i analizirate gde se nalazite u životu, shvatite da li ste zadovoljni svojim ciljevima i utvrdite koji su vaši budući planovi – onda se prepustite sanjarenju. Možete biti produktivniji kada ste prinuđeni da se bavite nestandardnim situacijama ili ćete lakše stvarati kreativne ideje.

Postavite sebi pitanja

Nekim ljudima je sasvim normalno da provedu dva sata na Fejsbuku, ali izdvajanje 2 sata dnevno za razmišljanje je previše. Ako ste i vi jedna od njih, onda možete da uradite sledeći test. Uzmite olovku i svesku i odgovorite na nekoliko pitanja poput: „Koje ciljeve imam ili nisam postigao?“, „Mogu li ubrzati proces postizanja svojih ciljeva?“, „Da li se osećam nadahnutim?“ ili „Gde se vidim u narednih 6 meseci?“

Dva sata nedeljno odvojite za razmišljanje

Zat Rana, novinar, sproveo je eksperiment u kome je prikazao „dvočasovno pravilo“ zasnovano na navikama uspešnih naučnika i filozofa, i priznao je da je tako postigao odlične rezultate. Svake nedelje, provodio je 2 sata razmišljajući. Kasnije je podelio da je ova tehnika zaoštrila njegov um i da je samo dva sata nedeljno mala cena za postizanje velikog uspeha.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas