Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мистерија снова

Тумачење 20 најчешћих симбола у СНОВИМА и шта нам заправо говоре

Снови су дубоко лични, па би могло бити изненађујуће открити колико уобичајених симбола снова постоји

1657199801_dream-catcher-g5231a25c9_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Карл Јунг и други пионири тумачења снова веровали су да су снови испуњени симболима и архетиповима који произилазе из колективног несвесног, и да ови симболи имају слична значења без обзира ко је сањар. Док симболика снова може варирати на основу личног искуства, духовних уверења и културног порекла, у многим случајевима симболи снова имају заједничка значења која деле сви који сањају.

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Оно што прво угледате на слици осликава вашу СНАГУ (ФОТО)

Ово су најчешћи симболи који се јављају у сну и њихова тумачења: 

1. Голи сте или у доњем вешу у јавности

Снови о ненамерној голотињи или прекомерном излагању у јавности говоре о осећају рањивости и изложености. Они такође могу указивати на то да се нечега стидите.

2. Ви возите или вас неко вози 

Снови о вожњи или вожњи у возилу говоре о вашем путовању кроз живот. Ако сте возач, осећате да контролишете свој животни пут. Ако је тешко управљати или контролисати возило, можда ћете имати потешкоћа у кретању животним путем.
Ако неко други вози, можда ћете се осећати као да неко други контролише ваш живот. Ако вам је вожња пријатна, добро се осећате у правцу у ком идете. Ако вам кочнице покваре, можда ћете се осећати као да измичете контроли или да ћете се срушити. Ако доживите саобраћајну несрећу, осећате се као да сте на путу у непосредну катастрофу осим ако не промените курс.

3. У школи, не можете да нађете учионицу или касните на испит 

Постоји много варијација овог сна. За неке сте у школи и немате појма где су вам учионице. За друге, ово је завршна недеља и ви или нисте били на часу или нисте учили за тест. Ово је уобичајени анксиозни сан о вашем тренутном одраслом животу. Често се дешава када сте забринути због ствари у вашем будном животу, као што је ваша професионална компетенција.

4. Летење

Снови о летењу су забавни и веома чести. Већина људи који их имају доживљавају их као изузетно позитивне снове. Ови снови се односе на постизање циљева или гледање ствари из нове перспективе.

5. Трудноћа

Снови о трудноћи говоре о креативности и новим почецима. То може бити наговештај новог почетка, или можда жудите да будете креативнији у свом будном животу.

6. Падање

Ови снови говоре о томе да се осећате ван контроле или вам показују да се осећате анксиозно у неком аспекту свог будног живота.

7. Смрт

Снови о смрти су страшни, али обично не предвиђају вашу смрт или нечију смрт. Пре се ради о транзицији и затварању једног дела вашег живота како би се нешто ново родило.

8. Болница или ординација

Ови снови се односе на ваше физичко, емоционално, ментално или духовно здравље. Други симболи у сну ће вам рећи о ком аспекту вашег здравља се сања.

9. Брод или чамац

Снови о броду вам говоре како управљате својим емоцијама. Обратите пажњу на море око вашег брода. Глатко море - Својим емоцијама управљате мирно и спокојно. Узбуркано море - Ваше емоције су бурне и тешко их је управљати. Чисто море - Јасно видите своје емоције. Мутне воде - Имате проблема да прилагодите своје емоције.
Воде пуне ајкула - Не осећате се безбедно када делите своје емоције. Море савладава ваш чамац - Осећате се преплављеним својим емоцијама.

10. Црква или духовно место

Ако се налазите на локацији која вам се чини веома духовном, као што је црква, манастир или чак неко место у природи, овај сан вам говори нешто о вашем тренутном стању духовности.

11. Беба или мало дете

Беба или мало дете у сну обично представља архетипску енергију Невиног. Оно представља онога ко је отворен за искуство без икаквог унапред створеног појма.

12. Бубе и инсекти 

Снови о бубама сугеришу да вас нешто мучи. Обично су то ствари због којих сте забринути. Опет овај сан се може тумачити на више начина јер је битно како ви интерпретирате бубе. Да ли их се плашите у стварном животу или не. 

13. Пси

Пси у сновима представљају заштиту. Можда се осећате самозаштитни, или можда осећате да вам је потребна нека врста заштите.

14. Мачке

Када се мачка појави у сну, она представља концепт јина - рефлексивности, таме и тајности. Мачка у сну може указивати да је време да постанете више рефлексивни или интроспективни или да пролазите кроз период интроспекције.

15. Вода

Вода представља ваше емоције. Стање воде вам говори како се осећате. На пример, кључала вода може указивати на екстремни бес, док бистра, мирна вода представља мир.

16. Кључ

Кључеви могу представљати или чуване тајне које почињу да вам буду терет или откључавање неоствареног потенцијала. 

17. Чудовишта

Чудовишта свих врста представљају страхове. Када сањате чудовиште, сањате своје скривене страхове или нешто чега се плашите. Ово је одличан сан да дешифрујете шта је оно ћега се заправо плашите, јер доста људи није свесно својих страхова. 

18. Новац

 Новац у сновима представља исто што и у будном животу – лично богатство и просперитет – али не мора да значи и материјално богатство (иако може). Такође може представљати обиље у свим стварима у животу као што су здравље, пријатељство, љубав, радост и још много тога. А на крају може и значити да сте преоптерећени финансијама и надолазећим рачунима, па сан жели да вас опусти и растерети, давајући вам привидно новац и осећај сигурности. 

19. Ванземаљци и НЛО

Ванземаљци и НЛО у сновима представљају осећај отуђености или бити аутсајдер. Можда сте постали део тима у коме не осећате припадност. Или сте се уселили у кућу у којој има више чланова и осећате да ту не припадате. Може сугерисати да осећате да сте отуђили другог или да се осећате отуђено. 

20. Киша

Киша у сновима говори о прочишћењу или обнови. Можда желите обнову, или сте можда у периоду чишћења и обнове.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas