Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 навика које ујутру примењују успешни људи: Лако могу да постану и део вашег дана

Не воле сви да устају рано ујутру. Понекад испузите из кревета само са једном жељом - да се у њега врате. А онда још треба да намештате кревет, да се умијете, припремате доручак... Зашто уопште треба да створите било јутарње навике?

1712131116_shutterstock_655090549.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи који су много постигли и нашли смисао живота тврде да је то управо оно што је потребно да би дан био леп. Вреди развијати управо оне навике које вам дају снагу, енергију, добро расположење и смиреност. Људи који постижу успех и уживају у животу имају нешто заједничко - сличне јутарње навике, можда ће и вама бити корисне.

1. Увече доносе неке одлуке

Како структурирати дан? Шта обући? Шта јести за доручак? Није лако донети све ове одлуке чим се пробудите. Али ако неке од њих смислите раније, ваш дан ће бити много успешнији. Припремите одећу, ставите је преко столице поред кревета и имаћете времена за јутарњу кафу или свеже цеђени сок, увече скувајте кашу - пронађите метод који вам одговара.

2. Не одлажу аларм кад се огласи

Када заспите након што се аларм огласи, почиње нови циклус спавања, што ће вам само отежати буђење. Боље је провести ових 10 минута радећи лагану вежбу или под тушем.

3. Сами намештају кревет

Истраживања су показала да овај једноставан задатак - који често занемарујемо - може помоћи да свој дан проведете продуктивније. За нашу свест то је нека врста симболике. Пажљиво намештати кревет значи рећи себи: дан је почео.

4. Отварају прозор

Свеж ваздух је један од најбољих енергетских бустера за ваше тело. Слободно отворите прозоре или барем активно проветрите просторију. Ако је напољу хладно, боље је обући топли џемпер него дочекати јутро удишући устајали ваздух.

5. Прво важно, а затим мање важно

Урадите основне ствари ујутру. Шта вам је заиста потребно - истуширати се, обући се, спаковати ужину за посао. Урадите то и тек онда пређите на мање важне ствари попут провере друштвених медија и е-поште. Једноставан, али праведан систем ће вам помоћи да избегнете кашњења, одлагање задатака, упаадање у гужву или заборављање кључева и паметних телефона.

6. Пију топлу воду са лимуном

У ствари, топла вода са лимуном, а не кафа, најбоље буди све системе вашег тела и припрема их за рад. Освежавајућа вода са лимуном нежно чисти и стимулише варење, а такође прави киселинско-базну равнотежу - ово је благотворно и продужава живот.

7. Ради јогу

Чак и 10 минута лагане јутарње јоге радикално ће променити стање вашег тела. Основни циклус „поздрав сунцу“ доступан је свима, а његове предности су огромне: тонира и јача мишиће, убрзава крв и лимфу, истеже кичму и мишиће и укључује у рад апсолутно цело тело. А ако и правилно дишете, онда ће вам ових 10 минута ујутру на дуже стазе дати године бољег здравља.

8. Праве сокове и зелене смутије

Одличан начин да се 100% пробудите је уз велику порцију свеже цеђеног сока од поврћа (рецимо јабука, целер, шаргарепа, цвекла). Или смути са бананама, сезонским воћем и великом гомилом зелениша попут спанаћа, блитве или першуна. Чаша овог пића пружиће вам не само витамински подстицај, већ и предиван осећај лакоће и пријатности, а током дана ћете мање жудети за „лошом“ храном, нећете бити поспани и лоше расположени.

9. Проверавају своје подсетнике

Шта год и где год да је ваша листа обавеза, не заборавите да је проверите ујутру - то ће вам помоћи да гомила задатака буде сталожена у вашој глави и везана за ваш дневни распоред.

10. Раде нешто што воле

Увек можете да укључите омиљену музику, погледате занимљив часопис или блог, поједете коцку чоколаде... Изаберите оно што волите и наградите свој јутарњи труд.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas