Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВИХ 5 СТВАРИ ИЗДВАЈАЈУ ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНЕ ЉУДЕ: Ако не радите ово, не можете се наћи у њиховом друштву

Према речима стручњака, ових 5 навика имају само натпросечно интелигентни људи, истичу се по стварима на које други не обраћају пажњу

1712846758_shutterstock_2200214153.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Само особе које имају висок ниво интелигенције поседују ове особине и обрасце понашања, уколико се проналазите у ових 5 ствари можемо само да вам честитамо.

1. Воле да размишљају наглас

Интелигентни људи стално разговарају сами са собом, кажу стручњаци. Један од главних разлога зашто се баве разговором са самим собом јесте то што на овај начин најбоље решавању проблеме и доносе одлуке. Тако могу боље размишљати и долазити до креативних решења. Када људи разговарају сами са собом, могу размислити о свом понашању и анализирати сопствене емоције.

2. Воле бити сами

Што сте паметнији, то ћете више бити фокусирани на своје дугорочне циљеве, што значи да вас дружење с пријатељима може више омести него вам помоћи, кажу стручњаци. Паметни људи могу тражити самотњачки начин живота како би задовољили своју потребу за несметаном интелектуалном знатижељом и креативношћу. Могу бити социјално анксиозни или осетљиви па ће се ослањати на своје унутрашње мисли јер им је то угодније него дружење с другим људима. Свако има јединствене потребе, али без обзира на то, важно је препознати да самоћа може пружити значајан раст и увид онима који је прихвате. Још једна ствар коју треба узети у обзир је та да високо интелигентни људи углавном имају боље личне границе. Такође, избирљивији су око тога чему ће рећи 'да'.

3. Пуно читају

Већина успешних људи има једну заједничку ствар, а то је да никада не престају учити. Страствено читање део је њихове рутине уз помоћ које се развијају и напредују. Људи који доносе одлуку о свакодневном читању активно бирају ангажовати, побољшати и изазвати свој мозак уместо да раде нешто пасивно, као што је играње видеоигара или гледање телевизије.

4. Истичу се у нереду и креативном хаосу

Психолози већ дуго верују како је интелигенција компликована и да је није лако дефинисати. Дакле, могло би се претпоставити да је високо интелигентна особа високо организована, зар не? Међутим, није баш тако. Експеримент Универзитета у Минесоти открио је како су људи који су имали неуредно окружење дошли до креативнијих идеја од оних који су имали уредан и организиран простор. Чини се да несређена околина надахњује прекид традиције, што може произвести иновативне закључке. Уредно окружење, насупрот томе, подстиче конвенционално понашање и играње на сигурно.

5. Касно иду на спавање

Новије студије показују да су 'ноћне птице' заправо паметније и креативније од својих колега који рано устају. Истинска инспирација у највећој се мери буди током ранојутарњих сати, а само истакнути појединци имају моћ заменити дан за ноћ, што такође доприноси развоју независног и посебног карактера какав имају само високоинтелигентни појединци.

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas