· · Коментари: 0
МИСТЕРИЈА

НЕСТАЛА ЧЕТВРТА ПИРАМИДА У ГИЗИ? Била је ЦРЊА од гранита, прича под ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ

Данас знамо за три, али путописци кроз Египат су у 18. веку причали и цртали четврту пирамиду на платоу Гизе, а описивали су је као - црну!

1595413967_4piramide.PNG

"Постоје четири пирамиде; оне заслужују највећу пажњу радозналих умова, јер иако смо видели седам или осам других пирамида у окружењу, оне нису ништа у поређењу са ове четири" - записао је капетан Фредерик Норден у свом дневнику.

Цртежи Фото: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR

Прочитајте још: ПИРАМИДЕ лече рак и зато их градимо у Русији, а СОКОБАЊА би била балкански центар

Дански поморски капетан Фредерик Норден је почетком 18. века путовао по Египту, цртао све што је видео и тврдио је да је постојала четврта, црна пирамида у Гизи.

Пирамида је од црног камена, црњег од гранита.

Данас знамо за три велике пирамиде у Гизи. Али истина је да је, према древним текстовима, постојала и четврта пирамида у низу "начињена од камена црњег него обичан гранит и исто тако тврдог".

На врху је био камен?
Последња пирамида поседује  занимљиву карактеристику: на њеном врху је један огромни камен који је изгледа служио као постоље.

Капетан Норден је написао књигу "Путовање у Египат и Нубију", а на 120. страни описује мистериозну четврту пирамиду, већ је и уцртава у мапу.

Четврта пирамида је ван линије прве три, ка западу.

- Главне и највеће пирамиде се налазе на истоку, југо-истоку од Гизе. Има их четири. Две најсеверније пирамиде су и највеће и високе су најмање 500 стопа. Две друге су много ниже, али поседују особине за дивљење које захтевају детаљније истраживање. Немају оплату као велике, затворене су и налик на две друге, али без отвора за храм као прва.

Прочитајте још: МИСТЕРИЈА египатских гробница крије СТРАШНУ истину - ново откриће потпуно променило ТОК

Фото: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR

 Норден је написао да је четврта пирамида направљена узбрдо наспрам средње, од камена црњег него што је обичан гранит и бар исто толико тврдог. На њеном врху је жућкасти камен који се завршава на коцки.

Шта више, та је црна пирамида смештена ван линије поретка других, више ка западу, али у наставку три претходне.

Археолози тврде да је мислио на Микеринову пирамиду.

Илустрације с почетка 18. века такође показују да је постојала и четврта пирамида. Међутим, истраживачи и египтолози данас одбацују помисао о постојању црне пирамиде у Гизи, тврдећи да су текстови грешком описивали неку од такозваних "сателитских" Микеринових пирамида као четврту, црну пирамиду.

Види се празнина Фото: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR
Микеринова пирамида није црна, него од кречњака.

Овакве изјаве су потпуно контрадикторне записима капетана Фредерика Нордена, који прецизно описује да је пирамида направљена од камена црњег и тврђег од гранита. Мале, пратеће пирамиде су направљене од кречњака.

Прочитајте још: Арапи су вриштали од страха, а из вина су избијале варнице: Шта се крије на ВРХУ ПИРАМИДА?

Занимљиво је и то што су описи и илустрације капетана Нордена изузетног квалитета. Према њима, четврта, црна пирамида била је смештена на одређеној удаљености од три друге пирамиде у Гизи. Норден такође описује да постоји седам (можда чак и осам) других мањих пирамида на платоу код Гизе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.