Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири навике које нас чине срећнијим чим их усвојимо: На шта треба да обратимо највише пажње

Срећа није тако неухватљива као што изгледа. У ствари, психологија има много тога да каже о томе како је свакодневно применимо.

1704892774_shutterstock_2175402847.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Суштина је да наше навике играју велику улогу у обликовању емоција и расположења. Промена неких навика и те како могу да окрену пут нашег размишљања јер срећа је стање ума. Стручњаци наводе 4 навике које ће да вас учине срећнијим.

1) Вежбајте захвалност

Без обзира што звучи као клише, ова навика је изузетно важна. Психолози сматрају да изражавање захвалности може значајно да повећа ниво личне среће. Све је у томе да цените оно што имате, уместо да увек јурите оно што немате.

Звучи једноставно, али колико често заправо одвајамо време да признамо и ценимо добре ствари у нашем животу? Да се захвалимо непознатој особи на ситној указаној помоћи.

Кључ је у доследности наводе са сајта Хацк Спирит. Нека то постане део ваше свакодневне рутине и почећете да примећујете позитивну промену у вашем расположењу.

2) Проводите време у природи

Све више времена проводимо у затвореном простору, дуго седећи крај компјутера. Али да ли сте знали да се показало да изложеност природи повећава срећу? 

Ту долази на сцену 'шумско купање'. Пореклом из Јапана, шумско купање подстиче провођење времена у шуми ради бољег здравља. Не ради се о вежбању, већ једноставном боравку у природи, упијајући њене призоре, звукове и мирисе.

Истраживања су показала да време проведено у природиможе да смањи стрес, снизи крвни притисак и да побољша концентрацију и памћење. Било да је у питању шетња парком или планинарење викендом, поново повезивање са природом може учинити да се осећате смиреније и срећније.

3) Негујте дубоке и квалитетне међуљудске односе

Људи су друштвена бића, а психологија потврђује да јаке и смислене везе могу увелико побољшати нашу срећу. Овде није реч само о романтичним везама, већ и о пријатељствима, породичним везама, па чак и односима са колегама на послу.

Ови односи пружају подршку, обогаћују живот, помажу да се створи осећај прихваћености и гради самопоуздање. Сви ови фактори доприносе осећају среће. Али запамтите, квалитет је пре квантитета. Није поента да имате дугу листу познаника, већ да негујете дубље везе са неколико људи који вас истински разумеју и цене.

4) Негујте позитиван начин размишљања

Изнад свега, срећа долази изнутра. Ради се о томе како доживљавате свет око себе и како одговарате на животне изазове. Позитиван начин размишљања не значи игнорисање негативних сфера.

То значи да их признате, али да се фокусирате на оно што је добро. Реч је о томе да усмерите енергију на ствари које вас испуњавају и да радите на томе да боље прихватате промене.Срећа није дестинација, већ путовање. То је навика коју треба да негујете сваки дан кроз своје мисли, поступке и ставове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas