Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ПИТАЊА која треба да поставите ососби уколико желите боље да је упознате: Моћна ТЕХНИКА откривања тајни

Разотриће вашег саговорника за кратко време

1672671799_Foto-Shutterstock-pitanja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

У комуникацији са другима важно је иамти одређене вештине, али које ћете употребити, зависи од тога шта очекујете од разговора. Да ли желите боље да упознате особу; постигнете неки пословни договор; флертујете; или једноставно да стекнете новог пријатеља?

Једна од главних заблуда у комуникацији са новом особом јесте брига о томе шта учинити када завлада непријатна тишина. То је нормално и природно, а у тим паузама се можете наспмешати, поставити особи право питање, али и показати да сте спремни да саслушате. Послушајте особу са којом разговарате, али не да је ислеђујете питањима, већ пронађите баланс у комуникацији како би информације слободно текле од једне до друге стране.

Прочитајте још: СПЕЦИЈАЛНА ДОСТАВА ЗА БОЖИЋ: Када је отворила кутију, ова бака није могла да поверује шта се у њој налази (ВИДЕО)

Ако желите нешто дубље да сазнате о овој особи, поставите јој следећа 4 питања:

1. Замолите особу да исприча "своју причу". Ако видите да се друга особа осећа несигурно и не дозвољава себи да истински изрази своју причу, можете јој помоћи постављањем додатних питања. Имајте на уму, ово ни на који начин не би требало да личи на "испитивање".

2. Почните да разговарате о интересовањима и хобијима. Ако човек каже да га ништа не занима, питајте како проводи слободно време. Ако се овде не може добити детаљан одговор, на пример, особа каже да воли да гледа филмове, онда већ овде можете поставити питања попут: "Који сте филм гледали прошли пут?" или "Који је ваш омиљени филм? Зашто ?"... На основу оваквих јендоставних, а занимљивих информација можете нешто додатно закључити о карактеру особе која седи прекопута вас.

3. Питајте како би другу особу описали блиски пријатељи. Такво питање вас тера да размишљате и процените себе споља. Ово питање је велика супротност питању "причај ми о себи", на које многи људи не могу у потпуности да одговоре. Од саговорника сазнајте шта га радује и мотивише. Ово питање пружа простор за размишљање и помаже да се боље разумеју вредности и принципи друге особе.

4. Питајте коју причу из свог живота би саговорник желео чешће да прича или коју причу прича у свакој прилици. Многи од нас имају неке посебне приче које су утицале на нашу личност. Постављањем таквог питања дајете прилику саговорнику да, прво, исприча ову причу, а друго, да сазнате зашто је ова прича толико важна.

Потрудите се да теме буду ведре и позитивне, покушајте да мотивишете саговорника на разговор. Уколико о њему желите нешто ново да сазнате, важно је да и ви пружите одређене инфирмације о себи, у супротном, саговорник се може затворити.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas