Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
квиз

Овај ПРОФЕСОР постао је МИЛИОНЕР: Да ли бисте знали одговор на последње ИСТОРИЈСКО ПИТАЊЕ (ВИДЕО)

Подједнако импресивно изгледа и податак да је на путу до ласкаве титуле искористио само једну помоћ - пола-пола и да је на сва остала питања знао одговор.

1600248905_Milioner.JPG
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/ ИТВ
Oglas

Доналд Фир, професор историје и политике у једној средњој школи, пре неколико дана постао је тек шести такмичар у историји британске верзије квиза "Желите ли да постане милионер?" који је успео да одговори на сва питања и тако заправо постане - милионер!

Последње, 15 питање, које га је довело до невероватне суме од милион фунти било је историјско и Фир је, без много премишљања, на њега одговорио тачно. Да ли бисте ви могли?

Који пират је 1718. године погинуо у бици на обалама данашње Северне Каролине?

Прочитајте још: Да ли су то НАУЧНИЦИ пронашли знаке ЖИВОТА на ВЕНЕРИ?

а) Калико Џек

б) Црнобради

ц) Бартоломју Робертс

д) Капетан Кид

Тачан одговор налази се испод снимка!

Тачан одговор је – б) Црнобради.

Едвард Тич, познатији као Црнобради био је озлоглашени енглески гусар који је делао на просторима око Западноиндијских острва и источне обале британских колонија у Северној Америци.

Према новијим истраживањима, његова породица преселила се из Британије на Јамајку, где је 1706. Едвард Теч Млађи заведен у регистар као маринац у служби Краљевске ратне морнарице. Међутим, деценију касније почео је да се бави пиратеријом окупљајући око себе и друге одметнике тако да је створио праву флоту.

Прочитајте још: Преко 6000 људи на планети овом ДЕКИ ДУГУЈЕ ЖИВОТ, а он је све време скромно ЋУТАО (ВИДЕО)

Постао је чувени гусар, а надимак је добио по својој густој, црној бради и застрашујућем изгледу, причало се и да је везивао запаљене фитиље испод свог шешира да би застрашивао непријатеље. Након година пљачки, бежања од власти и битки, погинуо је 22. новембра 1718. током крваве битке са војском и морнарима које је послао гувернер Вирџиније.

Насупрот модерној слици тиранина, Црнобради је својим бродовима управљао уз допуштење посаде, а не постоје никакви докази да је икада повредио или убио неког од својих заробљеника. После смрти је романтизиран и тако постао инспирација за разна дела о гусарима.

Прочитајте још: Ово је НАЈЧУДНИЈИ ДИЗНИЈЕВ ЦРТАНИ и вероватно га НИСТЕ ГЛЕДАЛИ: Ево како је настао (ВИДЕО)

Иначе, ово није први пут да “милионерско” питање у популарном квизу буде из области историје. То се догодило и 2019. године. Међутим, тада је такмичар решио да одустане и кући отишао са пола милиона фунти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas