Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири речи које свакодневно говоримо, а знатно утичу на самопоуздање: Требало би да их избегавамо

Избегавајте фразе које неповољно утичу на самопоуздање!

1671695857_shutterstock_1254091792-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Речи имају моћ, говоре много о вама, утичу ан друге, мењају животе. "Волим добре, јаке речи које нешто значе." - говорила је Луиза Меј Алкот. Али, псотоје и оне речи које лоше утичу на самопоуздање, блокирају нас, а често их изговарамо.

Ево неколико речи које треба да избегавате да користите ако желите да повећате самопоуздање:

"Покушаћу"

На пример: "Покушаћу да то урадим до следећег састанка." У овом контексту, "покушаћу" значи "нисам сигурна да ли ћу успети". Такође, људи који су навикли да удовољавају другима кажу "покушаћу" уместо "не". Уместо "поклушаћу" користите "хоћу" и "нећу" и живот ће вам заиста бити олакшан.

Прочитајте још: Особине које се чешће срећу код ИНТЕЛИГЕНТНИХ ЉУДИ: Да ли препознајете неке од њих код себе?

"Можда"

На пример - "Можете ли то учинити до петка?" Овакво питање буди унутрашњег аналитичара у свакој особи. Размишљамо шта све морамо да урадимо и да ли имамо слободног времена да завршимо додатни пројекат. Парадоксално, када вам недостаје самопоуздања, не можете рећи не. Обично кажете "можда..." у нади да ће тон вашег гласа натерати особу да одустане. Самоуверена особа ће једноставно рећи "не". Уз то, може да дода: "Али могао бих то до следеће среде. Међутим, неће рећи "можда" и ризиковати да себе преоптерети и да не стигне у задатом року.

"Никада"

На пример, "Никада неће успети." Самопоуздање је уско повезано са креативношћу. То је спознаја чињенице да сте у стању да генеришете идеје, отворени сте за новемогућности и спремни да се ослоните на то, чак и ако још нема одговора. Дакле, фраза "Ово никада нећу успети." покауззуеј да нећете да трагате за решењима и да одсутајете. На тај начин сами себе блокирате на путу до успеха.

Прочитајте још: Остала је затечена: Писмо које је прочитала од сина натерало јој је сузе на очи

"Шта ако"

У реду је да анализирате ситуације и имате дозу предострожности, али је потпуно погрешно да увек посматрате оно што следи у негативном смислу. Када све иде по плану, не постављајте себи пирање "шта ако нешто крене по злу". Ово ће вам донети само стрес и анксиозност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas