Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ТИПА ЛИЧНОСТИ када је реч о НОВЦУ: У коју групу људи ви спадате?

Психолози тврде да однос људи према новцу може рећи много о његовој личности

1687094233_novac.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Жаклин Џек Хауард, виши директор у једној компанији верује да људи нису сами по себи добри или лоши у управљању новцем. Уместо тога, она пита шта им се десило да би имали одређено мишљење о новцу.

- Ово је много важније од кредитне способности, па чак и од буџета. Запитајте се зашто трошите новац? Зашто не потрошити новац? Када почнете да истражујете таква питања, тек тада заиста почињете да схватате разлоге – истиче Хауард.

Следец́и корак је креирање временске линије утицајних финансијских тренутака. Наведите своје новчане прекретнице хронолошким редом. Одатле идентификујте емоције повезане са сваким тренутком.

Запитајте се да ли су одрасли у вашем животу избегавали да отворено говоре о новцу? Или да ли је ваша породица практиковала екстремну штедљивост?

Покушајте да разумете свој однос према новцу и да одредите каква је ваша личност.

Ово су главни типови личности, када је однос према новцу у питању:

1.Љубитељ новца

То је ситуација у којој неко верује да новац или ствари које се могу купити могу решити све њихове проблеме.

2.Мрзите новац

Избегавање новца настаје као резултат веровања да је новац лош и да је жеља за богатством негативна. Избегавање такође укључује оне који се осец́ају преоптерец́ено или забринуто за своје финансије, па их игноришу као резултат.

3. Новац је статус

Новац као статусни симбол укључује оне који верују да је њихова сопствена вредност везана за то колико новца имају

4. Забринути сте

Свест о новцу јавља се код оних који се претерано брину о новцу. Они могу оклевати да троше, чак и на потрепштине, из страха да ц́е остати без новца или се задужити.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas