· · Коментари: 0
БЛАГО

ЧИСТИЛА КУЋУ, ПА НАШЛА ДИЈАМАНТ! Пензионерка хтела да баци "циркон"- Када је чула колико ВРЕДИ, остала је У ШОКУ!

Један у милион.

1635762510_450.jpg
ФОТО: Shutterstock

Сасвим обичног дана, једна Британка је одлучила да је време да поспреми по кући. Док је претурала по старим стварима, нашла је циркон, бар је тако мислила.

Прочитајте још: ВЕРНИЦИ, ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА МОЛИТВА: У питању је једна реченица која чини ЧУДА , али се не саветује "обичним" људима

Испотавило се да се ради о дијаманту! Проценом је утврђено да је у питању дијамант од 34 карата, чија вредност износи 2,7 милиона долара. Дијамант ће се ускоро наћи на аукцији у Лондону 30. новембра.

Комшија спасао ствар

Пензионерка из округа Нортамберленд (на североистоку Енглеске) чистила је свој дом када је наишла на сјајни округли камен величине новчића од фунте.

Помислила је да је реч о некој бижутерији и умало га је бацила.

Фото: Пиксабеј

По савету комшије, жена која је желела да остане анонимна, одлучила је да га однесе у златару заједно са осталим стварима које су се нагомилале после година и година одлазака по бувљим пијацама.

- Дошла нам је жена са торбом накита, имала је неки посао у граду и одлучила је да наврати успут - присећа се Марк Лејн, запослени у аукцијској кући.

Био је то прилично велики камен, већи од новчића од фунте.

У почетку сам мислио да је кубни цирконијум, двоструки синтетички дијамант. Послали смо га нашим партнерима у Лондон, после чега су стручњаци у Антверпену потврдили да је реч о дијаманту од 34 карата - рекао је Марк.

Мерење у каратима је повезано са тежином камена: тежи дијаманти имају већу вредност. Аукционар Марк Лејн каже да га је процена драгуља шокирала, пише Метро нењс.

Највећи улов

Према његовим речима, ово је најскупљи дијамант који је држао у рукама.

- Боја, чистоћа, величина... Проналажење дијаманта од 34 карата је нешто стварно необично - додао је он.
Према речима стручњака, власница дијаманта се не сећа одакле јој.

- Често је ишла на пијаце и куповала разне ствари, накит... Никада није помислила да би то могао да буде дијамант - каже Марк Лејн.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.