Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СНАГА

ВЕРНИЦИ, ОВО ЈЕ НАЈМОЋНИЈА МОЛИТВА: У питању је једна реченица која чини ЧУДА , али се не саветује "обичним" људима

Све молитве су снажне и доносе спокој верницима, али једна има посебну снагу.

1635495724_shutterstock_2051706179.jpg
ФОТО: Схуттерстоцк
Oglas

Тајна ове молитве и њене моћи лежи у понављању и на тај се начин користи у личној аскетској пракси монаха и испосника широм православног света.

Исусова молитва

Тврди се да они који је изговарају отварају своје срце Богу, због чега се назива и Молитвом срца. Верује се да је управо ово молитва коју апостол Павле заговара у Новом завету као “непрестану молитву”, мада се у научним круговима сматра да је настала у египатским пустињама у 5. веку и да је тек постепено на Истоку стекла ову важност коју има данас.

Прочитајте још: ШТА ЈЕ ЦРНА СВАДБА? Обичај који је девојка пристала да уради за преминулог друга - Најтеже је да се гледа кад крене КОЛО

Званичан назив молитве је Исусова молитва и она гласи: “Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј мене грешног“.

Практикује се на Светој гори

Њено коришћење је посебно често у исихазму, православној монашкој традицији која је као начин живота посебно заступљена на Светој гори, а која укратко речено представља потпуно окретање човековој унутрашњости која се сједињује са Богом путем вођења пуног црквеног живота и узимањем Светих тајни.

Исусову молитву духовници обично не саветују обичним људима, без помоћи некога ко је већ у томе вешт и искусан

При вишечасовном и непрестаном понављању ове кратке молитве користи се бројаница, која се сматра оруђем молитве, али која није обавезна и више служи као испомоћ онима који су тек почели да улазе у тај мистични свет или онима који су слаби и лако губе концентрацију. Приликом понављања Исусове молитве верници се могу и клањати Богу и крстити.

Овако дубоко залажење у Исусову молитву духовници обично не саветују обичним људима, без помоћи некога ко је већ у томе вешт и искусан, јер има снажно дејство и није свако способан да је издржи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas