· · Komentari: 0
BLAGO

ČISTILA KUĆU, PA NAŠLA DIJAMANT! Penzionerka htela da baci "cirkon"- Kada je čula koliko VREDI, ostala je U ŠOKU!

Jedan u milion.

1635762510_450.jpg
FOTO: Shutterstock

Sasvim običnog dana, jedna Britanka je odlučila da je vreme da pospremi po kući. Dok je preturala po starim stvarima, našla je cirkon, bar je tako mislila.

Pročitajte još: VERNICI, OVO JE NAJMOĆNIJA MOLITVA: U pitanju je jedna rečenica koja čini ČUDA , ali se ne savetuje "običnim" ljudima

Ispotavilo se da se radi o dijamantu! Procenom je utvrđeno da je u pitanju dijamant od 34 karata, čija vrednost iznosi 2,7 miliona dolara. Dijamant će se uskoro naći na aukciji u Londonu 30. novembra.

Komšija spasao stvar

Penzionerka iz okruga Nortamberlend (na severoistoku Engleske) čistila je svoj dom kada je naišla na sjajni okrugli kamen veličine novčića od funte.

Pomislila je da je reč o nekoj bižuteriji i umalo ga je bacila.

Foto: Piksabej

Po savetu komšije, žena koja je želela da ostane anonimna, odlučila je da ga odnese u zlataru zajedno sa ostalim stvarima koje su se nagomilale posle godina i godina odlazaka po buvljim pijacama.

- Došla nam je žena sa torbom nakita, imala je neki posao u gradu i odlučila je da navrati usput - priseća se Mark Lejn, zaposleni u aukcijskoj kući.

Bio je to prilično veliki kamen, veći od novčića od funte.

U početku sam mislio da je kubni cirkonijum, dvostruki sintetički dijamant. Poslali smo ga našim partnerima u London, posle čega su stručnjaci u Antverpenu potvrdili da je reč o dijamantu od 34 karata - rekao je Mark.

Merenje u karatima je povezano sa težinom kamena: teži dijamanti imaju veću vrednost. Aukcionar Mark Lejn kaže da ga je procena dragulja šokirala, piše Metro nenjs.

Najveći ulov

Prema njegovim rečima, ovo je najskuplji dijamant koji je držao u rukama.

- Boja, čistoća, veličina... Pronalaženje dijamanta od 34 karata je nešto stvarno neobično - dodao je on.
Prema rečima stručnjaka, vlasnica dijamanta se ne seća odakle joj.

- Često je išla na pijace i kupovala razne stvari, nakit... Nikada nije pomislila da bi to mogao da bude dijamant - kaže Mark Lejn.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.