Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Цртани "Том и Џери" данас слави рођендан: Настао давне 1940. и однео чак седам Оскара (ВИДЕО)

На данашњи дан давне 1940. године премијерно је приказана прва епизода онога што ће касније постати култни цртани серијал - Тома и Џерија

1676015933_Untitled.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ WБ Кидс
Oglas

Том и Џери су анимирани ликови из истоимених кратких цртаних филмова, створених 1940. година. Филмови приказују ривалство између Тома, мачка, и Џерија, миша, који све време покушавају да надмудре један другог упадајући притом у низ комичних и необичних ситуација.

Вилијам Хана и Џозеф Барбера били су први сценаристи и редитељи ових цртаћа. Први цртани филм у којем су се појавили Том и Џери звао се “Пусс Гетс тхе Боот” (“Маца је добила отказ”) и емитован је 10. фебруара 1940. године.

У њему се не помињу имена ни Тома ни Џерија и верује се да су они именовани касније када је већ било решено да се ради читав серијал. Популарни мачак и миш ће се појавити у преко 110 цртаних филмова, од којих је седам добило Оскара за најбољи кратки анимирани филм.

Већ је “Маца је добила отказ” био први цртани који је номинован за ову престижну награду, али га те године није добио јер је статуа отишла другом МГМ цртаћу под називом “Млечни пут”. Међутим, и номинација је била довољна да продуцент МГМ-овог студија за анимације да зелено светло за производњи читаве серије цртаних филмова о Тому и Џерију.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas