Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ЈЕ НЕКАД БОЉЕ ДА НЕМАТЕ МОТИВАЦИЈУ? Звучи нелогично, али одговор би вас могао изненадити

Ако сте често у ситуацији да немате мотивацију, треба да знате да нисте сами. То се дешава многим људима и сасвим је нормално

1650113828_positive-gc50af03ab_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Можда сте узбуђени због нечега и тешко је држати се тога. Већина људи углавном ради ствари само када су мотивисани да то ураде. Они увек имају покретачку снагу која их гура да заврше пројекте, постигну циљеве и раде уопште.

Концепт мотивације не функционише увек: проблеми који се јављају

Много је људи који мисле да је мотивација покретачка снага свега, да без осећаја мотивације то не може да се уради јер се раније није довољно прижељкивало... Али, да ли говоримо о погрешном менталитету?

Мотивација није увек поуздана

Мотивација заиста није стална емоција.  Долази и одлази како хоће и никада не остаје када вам је најпотребније. То је као пријатељ који је ту за вас само у лепим временима и оставља вас оног тренутка када вам је најпотребнији.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊА ИСПОВЕСТ: Жена ЗАБОРАВИЛА 20 година свог живота након што се ПРЕХЛАДИЛА (ФОТО)

Мотивација је на овај начин непоуздана. Наравно, може се појавити, али скоро никада није када вам је најпотребније. Где је у 5 ујутру када треба да вежбате? Где сте на крају дугог дана када имате још много посла? Нећете увек морати да га притискате када желите да завршите задатке и кренете напред у свом животу.

Мотивација је пролазна

Као што није поуздан, пролазан је.  Дође у једном тренутку и нестане следећег, и заиста утиче на вашу способност да наставите да радите нешто, чак и ако је између, када више немате мотивацију да урадите оно што треба.

Мотивација је на овај начин незгодна јер у почетку можете имати сву мотивацију на свету да нешто урадите. Међутим, она се никада не задржава довољно дуго да би се обавио задатак.  Ту је овај систем неисправан.

Фото: Пиксабеј

Чак и ако имате циљеве, мотивација се појављује само понекад. Други проблем са мотивацијом је што, као што смо раније рекли, она нестаје. Међутим, једина ствар која је увек константна су ваши циљеви. Мотивација не остаје са вама док се не остваре... тако да морате да црпите из снаге воље, а не толико из мотивације да бисте постигли своје циљеве.

Више снаге воље него мотивације

Као што смо вам управо рекли, много пута за постизање животних циљева потребно је више воље и мање мотивације... Само тако ћете моћи да имате довољно упорности да дођете до краја или бар да наставите. Ако верујете само својој мотивацији, онда без обзира који су ваши циљеви, нећете их постићи. Да ли желите неке разлоге за ово? Настави да читаш.

Истрајност без мотивације чини вас јачим

Бављење спортом у 5 ујутру када само желите да наставите да спавате, ојачаће вас, али вам у томе не помаже мотивација, већ ваша снага воље. Устајање и вежбање је лако када имате мотивацију за то. Лако те не чини јачим. Погурајте своје циљеве, чак и када немате мотивацију да себи помогнете, то ће вас учинити чвршћом особом.

Навике и рутине су поузданије од мотивације

Заборавите на мотивацију, шта је са навикама? Мислим да људи заборављају колико јака може бити покретачка снага навике. Зашто перете зубе свако јутро? То вероватно није зато што желите здрава уста у том тренутку... То је зато што то радите од када сте били довољно стари да држите четкицу за зубе. То је навика. Један од нежељених ефеката је да имате здрава и чиста уста. Стварање навика је поузданије од чекања да се ваша мотивација појави.

Устајање у 5 ујутро сваког дана у недељи и одлазак на бављење спортом биће лаки када је то део ваше свакодневне рутине. Навићи ћете се да се сваки дан будите у то време. Навићи ћете се да вежбате свако јутро у исто време. Ако радите нешто рутински, постајете поуздани.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas